Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár na Semilsku způsobil desetimilionové škody. Příčiny budou šetřit soudní znalci

Požár v hale na výrobu matrací v Roztokách u Semil způsobil škody za desítky miliony korun. Okolnostmi a příčinami se budou zabývat soudní znalci.

Policie požár vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. „Zjišťujeme, zda příčinou nebyla nedbalost nějaké konkrétní osoby," řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Podle ní budou posudky vypracovávat znalec z oboru strojírenství a znalec, který zkoumá příčiny vzniku požárů. Výsledky jejich zjištění se dají podle mluvčí očekávat za několik týdnů či měsíců.

Areál firmy Hilding Anders ČR zasáhl požár ve středu navečer, hasiči ho likvidovali až do čtvrtečního dopoledne a vyhlásili kvůli němu zvláštní stupeň poplachu. Oheň zasáhl celou halu, plameny se dostaly i střechou ven. V hale bylo několik zaměstnanců, kteří ale před ohněm včas utekli.

„Jsme rádi, že nedošlo ke zranění našich zaměstnanců. Nicméně byla poškozena výrobní zařízení a budova. Intenzivně pracujeme na vyhodnocení škod, aby bylo možné obnovit provoz a začít pracovat v původním rozsahu," uvedl na webu společnosti její ředitel společnosti Petr Vašíček.

Hilding Anders ČR vyrábí matrace a postelové rošty, podle údajů na svém webu zaměstnává 110 lidí. Loni podle údajů ve výroční zprávě vyrobila firma téměř 167.000 matrací, prioritně je prodává v Česku a na Slovensku. Společnost byla založena v roce 2000 pod názvem Tropico, se švédským výrobcem postelí a matrací Hilding Anders je spojená od roku 2007. Podle výroční zprávy dosáhly tržby společnosti Hilding Anders ČR loni téměř 357 milionů korun a její hospodaření skončilo v zisku 9,6 milionu korun před zdaněním.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB/HZS LK

Štítky ČR, požár, kriminalita, Roztoky, matrace, firmy, Hilding Anders, okres Semily, Česko, Semily, Slovensko, soudní znalec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár na Semilsku způsobil desetimilionové škody. Příčiny budou šetřit soudní znalci  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.