Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První letošní miminko v kraji se narodilo v Jilemnici. Dostalo jméno Mariana

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v Jilemnici. Holčička dostala jméno Mariana.

Malá Mariana Bartoníčková přišla na svět ve 2:24. rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína. Zdravá holčička měří 51 centimetrů a váží 4,13 kilogramu, řekla ČTK sestra z porodnice v Jilemnici. První miminko nového roku už mají i v ostatních nemocnicích v Libereckém kraji s výjimkou Liberce.

V Jablonci přivítali krátce před čtvrtou prvního chlapečka. Váží 3,535 kilogramu, měří rovného půl metru a dostal jméno Jan, rodiče jsou ze Smržovky. O hodinu a půl později přišel na svět další kluk Dominik v českolipské nemocnici. "My zatím stále čekáme," řekl ČTK krátce po 09:30 mluvčí největší Krajské nemocnice v Liberci Václav Řičář.

„Stejně jako loni první holčička a také chlapec narození v daném roce v Libereckém kraji dostanou od hejtmana Martina Půty pamětní zlatý dukát, kvůli koronaviru ale zřejmě nebude možná hejtmanova osobní návštěva," řekl mluvčí krajského úřadu Filip Trdla. Rodiče dostanou také tradičně peněžitý dar a dětskou kosmetiku.

V posledních třech letech vždy v kraji v pomyslném závodu o první dítě zvítězila Nemocnice s Poliklinikou v České Lípě. Loni si ale kraj musel počkat na první miminko nového roku až do 10:47, kdy přišel na svět císařským řezem malý Kristián. Zdravý chlapeček měřil 44 centimetrů a vážil 2310 gramů. Dnes slaví první narozeniny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2021, Liberecký, Jilemnice, nový rok, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta, Liberec, Královéhradecký kraj, Jičín, Jablonec, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První letošní miminko v kraji se narodilo v Jilemnici. Dostalo jméno Mariana  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.