Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ústav chirurgie ruky ve Vysokém se rozroste o lůžkový pavilon za více než 70 milionů

Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou se dočká lůžkového pavilonu za více než 70 milionů korun bez daně. Jeho výstavba začne příští týden.

Kapacita nemocnice zaměřené na poranění či poškození rukou se díky tomu zvýší z 52 na 80 lůžek. Stavební práce provoz nemocnice omezí jen minimálně. Uzavřená bude jen část areálu, kde je staveniště, řekl dnes ČTK ředitel nemocnice Ludvík Hovorka.

„To znamená, že i komunikace přes areál zůstane průjezdná a část parkoviště zůstane pro potřeby nemocnice," uvedl ředitel. Největší problém podle něj asi přinesou zemní práce a s nimi spojená hlučnost. „Možná to bude trochu nekomfortní u pokojů, které jsou přilehlé ke straně, kde se bude kopat. Budeme se snažit pacienty dávat do těchto pokojů až v případě, kdy už jinde nebude místo," dodal Hovorka.

Práce měly začít již na začátku května

Městská nemocnice ve Vysokém je specializovaným pracovištěm, v níž přes 45 let tvoří většinu nemocných pacienti s poraněnou nebo jinak poškozenou rukou. Lékaři ústavu se zaměřují i na léčbu degenerativních a vrozených vad.

Práce měly začít už na začátku května, jeden z neúspěšných uchazečů ve výběrovém řízení se ale odvolal, a bylo tak nutné jeho námitku nejprve vypořádat. Výstavba pavilonu se 14 dvojlůžkovými pokoji by měla trvat zhruba 14 měsíců a většina nákladů se zaplatí z dotace ministerstva zdravotnictví.

Zájem o služby specializované nemocnice se za poslední léta zvýšil o třetinu a přestává kapacitně stačit. Ročně bylo v posledních letech ve Vysokém hospitalizováno skoro 4000 pacientů, loni to bylo výrazně méně kvůli koronavirové pandemii a zákazu neakutních výkonů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nemocnice, stavby, Vysoké nad Jizerou, ústav chirurgie ruky, pavilon, Ludvík Hovorka, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústav chirurgie ruky ve Vysokém se rozroste o lůžkový pavilon za více než 70 milionů  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.