Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začala rekonstrukce silnice 14 u Poniklé, provoz je kyvadlový. Práce potrvají do konce příštího roku

U Poniklé v pondělí začala rekonstrukce silnice první třídy 14 za 193 milionů korun bez DPH. Stavební práce potrvají do prosince příštího roku, průjezd zůstane zachován jedním pruhem, informovala regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Dana Zikešová.

„V pracovních úsecích bude doprava vedena kyvadlově a řízena semafory," uvedla Zikešová. Opravy budou na dvou úsecích o celkové délce 2,75 kilometru. První je mezi Vojtěšicemi a Maříkovem, druhý mezi křižovatkou Na Mejtě směrem na Novou Ves.

Stavbaři musejí zejména opravit opěrné zdí, které jsou v nevyhovujícím stavu a jejich části vypadávají. Nový povrch dostane vozovka, opravovat se budou propustky i svodidla a přibudou také zálivy na zastávkách veřejné dopravy, aby autobusy nestály v jízdních pruzích.

V Libereckém kraji to není jediné omezení v dopravě, které platí od pondělí kvůli zahájení stavebních prací po zimě. Kyvadlově bude doprava řízena dalších deset dnů na silnici I/10 v Krkonošské ulici v Tanvaldu na Jablonecku a jedním pruhem bude střídavě průjezdná také silnice I/9 při příjezdu do České Lípy od Nového Boru. Tam bude kyvadlový provoz do konce června.

Práce v pondělí začaly podle údajů na webu ŘSD i na několika vozovkách nižších tříd. Konkrétně na silnici druhé třídy mezi Dolní Sytovou a Rybnicí poblíž Semil, na silnici třetí třídy přes Ještěd od Liberce, ve Vítkovské ulici v Chrastavě u Liberce, v ulici K Zátiší ve Frýdlantu nebo v Loučkách nedaleko Železného Brodu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky ČR, silnice, stavby, firmy, ŘSD, Semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce silnice 14 u Poniklé, provoz je kyvadlový. Práce potrvají do konce příštího roku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.