Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Turnovský Ontex nabízí jistotu práce i kariérní růst. „Přijď k nám, všechno tě naučíme.“

PR článek

Perspektiva stálé a dobře ohodnocené práce, sociální jistoty i možnost profesního růstu. Nejenom to najdou zaměstnanci ve společnosti Ontex v Turnově, u jednoho z předních mezinárodních výrobců chytrých hygienických řešení. Firma hledá do svého kolektivu nové kolegy a otevřené dveře mají i absolventi škol či lidé, kteří mají třeba chuť změnit profesi nebo poznat nějaký nový obor. „Přijď k nám, všechno tě naučíme,“ zní ze společnosti Ontex.

Jeden z největších zaměstnavatelů v regionu, jehož značka je spjata zejména s výrobou dětských plen, dámských hygienických potřeb a péčí o dospělé, má ve svých řadách na devět stovek zaměstnanců. Jejich profesní příběhy jsou různé, avšak všichni společně mají možnost profesního růstu, dalšího vzdělávání i rozšiřování svých znalostí a dovedností. To vše v turnovském Ontexu najdou.

Příkladem může být příběh Michala Kylouška, který začal pracovat ve společnosti zhruba před dvěma lety. „Před dvěma lety jsem se rozhodoval, co dál. Po 20 letech v kuchyni jsem potřeboval změnu a do oka mi padl Ontex. Moc jsem nevěděl, do čeho jdu, ale reference na firmu jsem měl velmi dobré. Práce operátora pro mě bylo něco nového, ale všechno mě naučili. Nedávno jsem dostal nabídku na pozici tým lídra a rozhodl jsem se ji přijmout. Profesní růst je výzva, na kterou se těším,“ popsal Michal Kyloušek.

A právě například na pozici operátorů hledají v Ontexu nové kolegy. Přijít může kdokoli, absolvent i člověk bez předchozí zkušenosti. Ostatně spolupráce s dětmi ze základních škol, středoškoláky a vysokoškoláky, kteří přichází na exkurze či praxi, je již v Ontexu tradiční a mnohdy se už zde rekrutují budoucí zaměstnanci.

„Každého nováčka zaškolíme, nevyžadujeme, aby například na pozici operátora měli uchazeči předchozí zkušenosti s touto pozicí. Náš koordinátor školení ho provede celou výrobou a následně přechází pod tým lídra, který jej provádí dalšími procesy,“ vysvětlila HR manažerka společnosti Markéta Pekárnová.

Zaučení má spád, po prvním dnu školení přechází hned ve druhém nováček na pozici baliče, kde absolvuje prvních pět směn a poté přechází na pozici operátora. První měsíc se zaučuje na pomocníka operátora a následujících dva až pět měsíců se zaučuje na pozici prvního operátora, podle složitosti linky. V té době je seznámen s maticí dovedností, která přehledně popisuje potřebné dovednosti a podle jejich znalosti rozděluje operátory do tří úrovní – junior, senior a expert. 

„Operátoři tak mají přesnou představu, co od nich firma chce, kde se aktuálně nacházejí a co musí udělat pro to, aby se dostali ze startovní čáry do cíle. Na matici jsou navázány mzdy, kdy každý výrazný postup v matici je ohodnocen navýšením tarifu,“ vysvětluje Markéta Pekárnová. V poslední fázi zaškolení na pozici 1. operátor musí operátor úspěšně absolvovat zkoušky z kontroly kvality, kde samotné zaškolení trvá jeden až dva měsíce podle složitosti linky.

Ontex také hledá nové kolegy na pozice manipulanta skladu. Tady na nováčky opět čeká jednodenní vstupní školení  a již druhý den se přesouvá na pracoviště, kde se seznámí s manipulační technikou, s prostory skladu i s tím, jak funguje provoz na pracovišti. V následujících dnech pokračuje další rozšiřování znalostí a dovedností pracovníka, který se mimo jiné proškolí a absolvuje všechny zkoušky na vysokozdvižné i nízkozdvižné vozíky, zakladače, slaňování apod. Navíc získá i dovednosti v práci s výpočetní technikou, neboť je ve skladu nutné více pracovat s PC technikou. „Šikovný člověk je zaučený po dvou měsících, a pak se již může zaměřit například na kariérní postup,“ podotýká Pekárnová.

Velikost turnovského Ontexu je totiž pro pracovníky velkou výhodou. Zaměstnanec má možnost přecházet z pozice na pozici, podle toho, co jej osloví, a tak jsou standardní přestupy z pozice baliče na operátora, z operátora na procesního technika či z procesního technika na tým lídra. Svou kariéru mohou zaměstnanci v Ontexu budovat všemi směry, ať již přestupy z pozice na pozici, tak i stoupáním do vyšších, vedoucích pozic.  Nabídka v rámci turnovského závodu je široká a mnoho oborová, od zákaznického servisu, plánování, logistiky, produktového managementu, nákupu, kvality, demand planningu, projektového řízení, personální oddělení, financí a mnoho dalších.

Největší bonusem práce v Ontexu je však stabilita a jistota, kterou společnost působící od roku 1993 v České republice  od roku 1997 v Turnově, nabízí. Dalšími bonusy pro každého zaměstnance je 13. a 14. mzda, čtvrtletní výkonnostní bonus KPI, svozová doprava do práce, příspěvky na stravování nebo stravenky a šest dní zdravotní dovolené navíc. Kromě toho mají pracovníci nárok na rehabilitaci zdarma a tradiční součástí, která napomáhá i rozvíjení dobrých vztahů v kolektivu, společenské a sportovní akce pro zaměstnance Ontexu. Podrobnosti o možnostech zaměstnání v turnovském Ontexu hledejte na stránkách O Ontexu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ontex Turnov

Štítky práce, Ontex, Turnov, zaměstnání, nábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnovský Ontex nabízí jistotu práce i kariérní růst. „Přijď k nám, všechno tě naučíme.“  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.