Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnov s argumenty proti zrušení pošty neuspěl. Pobočka na nádraží zavře

Pobočka České pošty v ulici U Nádraží k 1. červenci ukončí provoz. Vedení města se nepovedlo přesvědčit zástupce České pošty, aby svůj výběr přehodnotili. Nezabraly ani předložené důvody, které mluví ve prospěch zachování provozu této pobočky, jako je její bezbariérovost, vhodné umístění v budově nádraží, možnost parkování v okolí i její spádovost pro okolní obce.

„Rušení poboček České pošty, v našem případě konkrétně pobočky v Turnově 2, je bezesporu velmi nepříjemnou záležitostí pro seniory a obyvatele nejen Turnova 2, Daliměřic, Kobylky, Bukoviny, ale i spádových obcí v tomto perimetru. V rámci argumentace jsme se snažili o zachování této pobočky, vzhledem k dále provozovanému depu České pošty, zrušení malé pobočky pošty v Přepeřích, či nabídce spolufinancování ze strany města formou pošty Partner. Tyto argumenty ani nabídky nebyly přijaty,“ shrnul starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Město se proto nyní bude snažit co nejvíce zpřístupnit zbývající pobočku České pošty na náměstí.

„Naši další pozornost směřujeme k řešení bezbariérového přístupu do pobočky pošty na náměstí, k rozšíření možností parkování pro invalidní klienty ve stávajícím dvoře pošty, či rozšíření počtu přepážkových pracovišť,“ podotkl starosta města.

Podle oficiálního vyjádření České pošty, dlouhodobě klesá zájem o tradiční poštovní služby. Konkrétně v Turnově klesl o 35 %, i proto rozhodla o zrušení pobočky na nádraží.

Česká pošta v celé České republice chce, aby služby veřejnosti pokrývala pouze jedna kamenná pobočka v místě, a to při zachování docházkové vzdálenosti do 3 kilometrů vzdušnou čarou.

Při porovnání turnovských poboček vycházela z množství transakcí i možnosti rozšíření provozu o další přepážky.

„Podle vyjádření pošty je od července počítáno s rozšířením kapacity přepážek v Turnově 1. V době maximálního vytížení je možné otevřít až tři rezervní přepážky, a bylo přislíbeno, že se tak bude dít. Na druhou stranu Česká pošta nepočítá s další úpravou otevírací doby,“ doplnila mluvčí turnovské radnice Marcela Jandová.

Pobočka Turnov 1 podle pošty disponuje bankovní přepážkou a přepážkou společnosti ČEZ, které nadále zůstanou zachovány. Dle vyjádření pošty by to v Turnově 2 s ohledem na prostor nebylo možné. I to byl jeden z důvodů, proč zůstává pobočka v Turnově 1. Zůstane zachována Balíkovna, která funguje v depu České pošty a nadále se počítá s Balíkovnami u smluvních partnerů, pošta využívá také služeb Alzaboxů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky pošta, pobočky, rušení, Turnov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov s argumenty proti zrušení pošty neuspěl. Pobočka na nádraží zavře  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.