Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj získal dotaci na Centra odborného vzdělávání pro zdrávku a průmyslovku

Nová Centra odborného vzdělávání (COV) v dohledné době vzniknou u dalších středních škol zřizovaných Libereckým krajem. Ten nyní získal příslib dotace z evropských zdrojů na dvě z nich, konkrétně na centrum při Střední zdravotnické škole v Turnově a Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou.

Zdravotnicko – sociální COV bude vytvořeno v Turnově. V rámci projektu dojde k rozšíření školy o jedno podlaží. Stavební práce by tam měly být dokončeny v červnu příštího roku. V průběhu prázdnin roku 2024 pak bude škola vybavena, a to především nábytkem, počítači a zejména zdravotnickými modely a pomůckami.

Soutěžit dodavatele vybavení budeme v první polovině roku 2024, prozatím nedokážeme určit, jestli tam dojde také k úspoře finančních prostředků. Pevně v to ale věřím. U tohoto projektu jsou však zásadní stavební práce, které pomohou vyřešit nedostatek prostoru pro výuku žáků střední školy. U projektu předpokládáme celkové výdaje ve výši 65 milionů korun a z toho dotaci v částce 29,106 milionu korun,“ uvedl Jiří Ulvr (Starostové pro LK), radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V Jablonci nad Nisou vznikne při zdejší průmyslovce COV strojírenství a robotiky. Na této škole nyní pokračují stavební úpravy v odborných učebnách budovy ve čtyřech patrech z pěti a jedno patro je téměř hotovo. Předpokládaný termín dokončení stavby vychází na polovinu října tohoto roku, poté přijdou na řadu dodávky vybavení, které tvoří hlavní část projektu.

V rámci dodávek vybavení jsou těsně před podpisem poslední 3 smlouvy, jinak je veškeré vybavení vysoutěženo. Oproti maximálním nabídkovým cenám jsme v rámci zadávacích a výběrových řízení na dodávky vybavení ušetřili více než 7,3 milionu korun. Celkové výdaje projektu jsou nyní v předpokládané výši necelých 90 milionů korun, z toho dotace by měla činit 39,44 milionu korun,“ uvedl Zbyněk Miklík (Piráti), náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky. 

Liberecký kraj připravuje ještě další 2 projekty COV, a to při Střední škole strojní, stavební a dopravní v Liberci a při Střední škole v Semilech.

V programovém období 2014–2020 dokončil Liberecký kraj celkem 8 projektů COV za více než 700 milionů korun. Dotace na všechny tyto projekty činila celkem 482 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Centra odborného vzdělávání, školy, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj získal dotaci na Centra odborného vzdělávání pro zdrávku a průmyslovku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.