Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Požár v Jutě v Turnově vznikl v místě, kde byl vysokozdvižný vozík

Požár v závodu textilky Juta v Turnově vznikl v úterý 10. října v noci ve výrobní hale v místě, kde byl zaparkovaný vysokozdvižný vozík. Příčina vzniku požáru s odhadovanou škodou 160 milionů korun je ale stále neznámá. Policie si k jejímu zjištění nechá vypracovat několik znaleckých posudků.

V tuto chvíli tedy nemůžeme stále vyloučit žádnou z možných příčin – technickou závadu, nedbalost a úmysl," dodala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová. Kriminalisté požár vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Požár v areálu Juty byl na operační středisko policie nahlášen v úterý ve 21:45, postupně zasáhl dvě haly o rozměrech 120 krát 20 metrů a 60 krát 20 metrů. Hasiči kvůli rozsahu a množství nasazených jednotek vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu. Pracovníci ze zasažených hal se evakuovali ještě před příjezdem hasičů, při požáru se lehce zranili dva hasiči, ošetřeni byli na místě. Při likvidaci požáru se vystřídalo kolem 200 hasičů z téměř 50 jednotek, zásah hasičů trval skoro 24 hodin.

Turnovský závod je jedním z několika závodů Juty v Česku, těžiště výroby má firma ve Dvoře Králové nad Labem. Společnost vyrábí textilie pro stavebnictví a zemědělství, umělé trávníky a další technické textilie. Vedení firmy odhaduje, že obnova zničené výrobní haly potrvá přes rok. Majitel firmy Jiří Hlavatý řekl, že nyní začali hledat firmu, která provede sanaci požárem poškozené části areálu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, textil, Juta, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Jutě v Turnově vznikl v místě, kde byl vysokozdvižný vozík  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.