Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Turnově chystají letos vylepšení koupaliště, haly i fotbalového stadionu

V Turnově chystají v letošním roce několik vylepšení zdejších sportovišť. Několik atraktivních novinek najdou návštěvníci na koupališti Maškova zahrada, částečná modernizace čeká sportovní halu i Zimní stadion Ludvíka Koška. Městská sportovní počítá s investicemi ve výši 3 miliony korun.

Oblíbené koupaliště Maškova zahrada letos nabídne návštěvníkům několik novinek. V rámci zatraktivnění přibydou další zastíněné plochy, a to jak přirozeně dosázením stromů, tak výstavbou umělých přístřešků. Malí návštěvníci se mohou těšit i na nové herní prvky. „Za 200 tisíc budou doplněny automatické dávkovače chlóru na koupališti. Ty pomohou při rychlejší úpravě vody při větším počtu návštěvníků,“ vysvětlil Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov.

Připravovány jsou projekty na rekonstrukci a modernizaci sportovní haly na Turnově II či podchod u fotbalového stadionu, což jen za přípravu agendy spolkne půl milionu z celkové sumy na letošní rok.

Na zimním stadionu budou vyměněna svítidla nad ledovou plochou, což si vyžádá investici 350 tisící korun. „Jednak se zářivková svítidla přestala vyrábět a výhodou bude i úspora energie, o kterou se neustále snažíme,“ doplnil Mikeš.

V plánu je i rekonstrukce sociálního zázemí ve 2. patře na turnovském fotbalovém stadionu, která přijde na 250 tisíc. Atletům bude pořízeno elektronické záznamové a vyhodnocovací zařízení pro skok daleký za padesát tisíc korun, obdobná částka přijde na nákup sportovní nářadí a doplnění vybavení na atletickém stadionu.

V neposlední řadě budeme pokračovat v investicích do úspor energií, kdy je zatím v plánu dokončení výměny oken a úprava vstupní vody na bazénu Výšinka, který je jedním z energeticky nejnáročnějších sportovišť spravovaných společností,“ sdělil jednatel Městské sportovní Turnov Jiří Veselka.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Maškova zahrada Turnov

Štítky investice, sportoviště, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově chystají letos vylepšení koupaliště, haly i fotbalového stadionu  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.