Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Semilech nově vznikly dva osvětlené přechody, které pomohou s bezpečností obyvatel

Město Semily nově vybudovalo dva osvětlené přechody, které zajistí lepší bezpečnost obyvatel města. Projekt finančně podpořila Nadace ČEZ.

V ulici Jatecká a Luční v Semilech vznikly nově dva osvětlené přechody, které zajistí bezpečné přecházení občanů. Na výstavbu přechodů přispěla Nadace ČEZ částkou 120 000 korun.

Ulice Jatecká spojuje centrum města, sběrný dvůr a semilské sídliště Řeky, které obývá téměř jedna třetina obyvatel města. Nachází se tu také jedna ze tří základních škol, speciální základní škola a dva domy pro seniory s pečovatelskou službou.

V blízkosti ulice Luční je umístěno vlakové nádraží a sportovní areál, který navštěvují děti i dospělí. Nedaleko leží také mateřská školka či autobusové nádraží.

„Oba přechody jsou důležitými spojnicemi ve městě a jejich osvětlení výrazně zvýší bezpečnost obyvatel Semil. V blízkosti jsou základní a speciální škola i domovy pro seniory a právě děti a senioři patří k nejohroženějším skupinám. Auta zde jezdí poměrně rychle, jsme proto velmi rádi, že Nadace ČEZ podpořila osvětlení a tím i bezpečnost chodců,“ informuje starostka města Semily Lena Mlejnková.

Osvětlení přechodů umožní řidičům lépe a včas zareagovat na přecházející chodce. Přes tyto přechody projdou denně desítky dětí a dospělých. Díky osvětlení však přejdou frekventovanou silnici bezpečněji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČEZ

Štítky Semily, bezpečnost, přechody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Semilech nově vznikly dva osvětlené přechody, které pomohou s bezpečností obyvatel  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.