Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

FOTO: Jablonecká přehrada je obsypána odpadky, lidé jsou neukáznění

Rozbité skleněné lahve, plechovky a igelity. To je jen krátký výčet mnoha odpadků, které nyní „zkrášlují“ okolí jablonecké přehrady. Vodní nádrž je v horkých dnech útočištěm pro lidi z jablonecka i okolí.

Přestože se vodní nádrž Mšeno může chlubit tím, že je jednou z největších městských nádrží ve střední Evropě, aktuální stav k chlubení příliš není.

O ostré střepy, které jsou na břehu i ve vodě se navíc může kdokoli zranit. Město Jablonec nad Nisou přitom dbá na každodenní úklid. Koncetrace osob a lhostejnost k prostředí je ovšem tak vysoká, že odpadky i přes pravidelný úklid nemizí. „Úklid obstarává město, respektive Technické služby Jablonec nad Nisou. Pevné koše se vyváží každý den, mobilní konstrukce s pytli pak dokonce několikrát,“ uvedla tisková mluvčí města Markéta Hozová.

Lidé tak mají možnost odpadky vyhodit nejen na stálých místech, ale i u 33 mobilních košů, které jsou v sezóně v blízkosti přehrady. Nejvíce odpadků zůstává na plážích, ani vodní hladina však není výjimkou. Můžete se tak stát, že vedle vás ve vodě plavají lahve, sáčky nebo třeba batoh.

„Je přeci normální, když odcházím z pláže, posbírat a vyhodit do koše odpadky, které po mě zbydou. Bohužel se to tak vždycky neděje,“ komentovala Hozová. 

S úklidem přitom pomáhají i pracovníci veřejně prospěšných prací. Ti například pouze ze zátoky Cikánka vytahali osm pytlů plných odpadků. Z místa odstranili například i matrace, kočárky a další velké kusy odpadu. 

Drbna se vydala přímo na místo. Snímky ve fotogalerii byly zachyceny v úseku o délce přibližně 500 metrů, což je v podstatě pouze desetina celkového obvodu vodní nádrže.

 

odpadky, přehrada, jablonec 2018

Středa, 8. srpna 2018, 10:16

Odpadky u jablonecké přehrady
Odpadky u jablonecké přehrady

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky odpad, přehrada, jablonec, úklid, vodní nádrž, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, střední Evropa, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jablonecká přehrada je obsypána odpadky, lidé jsou neukáznění  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.