Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Krajem se prohnaly silné bouřky. V Liberci padající strom zabil člověka

, aktualizováno 26. srpna 2022, 22:49

Libereckým krajem během pátečního večera prošly silné srážky a bouřky. Pod padajícím stromem v Liberci zemřel muž. Hasiči mělli po dvaadvacáté hodině osm desítek události, doprava kvůli přívalovým srážkám kolabovala. Došlo k zatopení mnohých prostor, v McDonald´s v OC Forum se propadl sádkrokartonový podhled.

Silné bouřky už mají na Liberecku jednu oběť. Muž, na kterého spadl v Nových Pavlovicích v Liberci strom, na místě zemřel. „K události jsme vyjížděli ve 20:23, na místě byly dvě zraněné osoby. Jedna osoba utrpěla bohužel zranění neslučitelné se životem, jednalo se o muže, lékař pouze konstatoval smrt,“ řekl na dotaz Drbny mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Druhá osoba byla se středně těžkými poraněním převezena do Krajské nemocnice Liberec na traumacentrum. „Žena byla při vědomí, s posádkou komunikovala," dodal Georgiev. 

Ve Foru se v McDonalds propadl sádrokartonový podhled. Nevydržel přívalový déšť

Večerní bouřka s přívalovým lijákem napáchala v Liberci řadu škod. Tu asi největší v OC Forum, kde se v McDonalds propadla po osmé hodině večer část sádrokartonového podhledu. Na sociálních sítích koluje video s inkriminovaným okamžikem. Jen pár...

Bouřka zastavila dopravu v Liberci, tramvajové linky byly mimo provoz. Informoval o tom Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou na facebooku. Hasiči evidovali od 19 do 22 hodin na osmdesát událostí. „Jednotky vyjíždějí k technickým pomocem, odčerpávají vodu ze zatopených prostor, odstraňují popadané stromy nebo zajišťují monitoring v obcích," uvedli hasiči na twitteru. V McDonald´s v OC Forum se propadl sádkrokartonový podhled. Promáčený strop byl podle mluvčího hasičů Jakuba Suchardy v Liberci i v restauraci v radnici.

Večer při bouřce během dvou hodin napršelo v Liberci skoro 30 litrů vody na metr čtvereční a hladina Lužické Nisy se asi na půl hodiny dostala na druhý povodňový stupeň. Desítky centimetrů vody byly i na některých silnicích ve městě.

Voda se dostala také do libereckého bazénu, kde došlo k zatopení rozvodny elektrické energie pro celý areál, bazén tak bude uzavřen minimálně do úterý. „Dobrá zpráva: barák stojí, stropy drží a nic nikde nespadlo," uvedli zástupci bazénu na sociálních sítích.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu hrozí lokální zatopení a zvedání hladin i v sobotu, nadále je v platnosti výstraha. „Bouřky se během večerních hodin slily do většího systému, který zvolna postupuje k severu. Srážky jsou zde dosti intenzivní,” uvedli meteorologové. Silné bouřky sužují i další kraje, nejhorší situace je ve středních Čechách a v Praze. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Dopravní info Liberecký kraj, čtenáři Drbny, HZS LK

Štítky Liberecký kraj, bouřky, počasí, hasiči, výstraha, doprava, Liberec, bouřka, strom, McDonald's, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, bazén, Pavlovice, Krajská nemocnice Liberec, Facebook, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojtěch Velický

A

Pátek, 26. srpna 2022, 21:49Odpovědět

Krajem se prohnaly silné bouřky. V Liberci padající strom zabil člověka  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.