Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tento týden bude chladný. O babí léto nepřijdeme, oteplí se ke konci měsíce

Chladné počasí se v Libereckém kraji udrží i v tomto týdnu. Teploty se přes den budou pohybovat kolem 14 stupňů Celsia a v noci se mohou přiblížit k bodu mrazu. Babího léta se však podle meteorologů ještě dočkáme ke konci září.

Pondělí bude chladné a deštivé, naměříme nejvýše 11 až 14 stupňů Celsia. Zataženou až oblačnou oblohu doprovodí občasný déšť a přeháňky, které budou vytrvalejší na horách. „Kolem tlakové níže nad severovýchodní Evropou k nám bude i nadále proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu,“ uvedl na webu meteorologů Radek Tomšů.

Podobně tomu bude i v úterý, během noci teplota klesne k 7 až 4 stupňům Celsia, na horách i k 1 stupni Celsia. Přes den se ojediněle mohou vyskytnout bouřky, přeháňky budou však k večeru ustávat.

Ve středu ráno se mohou objevit mlhy a přízemní mrazíky. Obloha bude polojasná až oblačná, ojediněle přeháňky. V druhé polovině týdne se trochu vyjasní, ve čtvrtek teplota vystoupá maximálně k 16 stupňům Celsia. Noc bude ale chladnější než předchozí, teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 stupněm Celsia.

Pokud bude páteční noc jasná, může teploměr klesnout k nule. Přes den můžeme očekávat 13 až 17 stupňů Celsia. Vyhlídky na víkend nejsou zrovna příznivé, bude oblačno až zataženo, objeví se i přeháňky. 

Ke konci měsíce by se však mělo oteplit, podle údajů ČHMÚ ještě přijde babí léto.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, léto, stupeň Celsia, babí léto, Český hydrometeorologický ústav, Evropa, Labská bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden bude chladný. O babí léto nepřijdeme, oteplí se ke konci měsíce  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.