Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Meteorologové varují před ledovkou a silným větrem na začátku týdne. Vánoce však budou zřejmě na blátě

Podle týdenní předpovědi meteorologů to vypadá, že letos bílé Vánoce zřejmě nebudou. Začátek týdne ale bude ještě mrazivý. Od nedělního večera až do úterý platí výstraha před ledovkou, v Libereckém kraji bude situace nejhorší na Liberecku a Českolipsku.

V noci na pondělí klesne teplota k -6 až -9 stupňům Celsia, na Frýdlantsku by mělo být trochu tepleji, kolem -3 až -6 stupňů Celsia. První den týdne bude obloha zatažená, odpoledne přijde mrznoucí déšť, přechodně sněžení. Bude se tvořit ledovka, řidiči i chodci by proto měli být obezřetní. Meteorologové také varují před silným větrem s nárazy místy až 20 m/s (70 km/h), na horách až 25 m/s (90 km/h).

I v úterý se setkáme s mrznoucím mrholením, ale jen ojediněle. Obloha bude zatažená, přes den nejvýše -3 až 1 stupeň Celsia. V noci se teploty budou pohybovat mezi -1 až -5, místy až -7 stupni Celsia. Pondělní silný vítr vystříhá mírný jihovýchodní, 2 až 5 m/s. „Na horách se může tvořit námraza,“ upozornil na webu meteorologů Pavel Jůza.

Středa bude deštivá, a to na většině území kraje. Déšť může být ojediněle mrznoucí, v takovém případě hrozí ledovka. Nejvyšší denní teploty -2 až 2 stupně Celsia, zejména na Českolipsku mohou vystoupat až ke 4 stupňům Celsia.

Ve čtvrtek bude pršet jen místy a oteplí se na 2 až 6 stupňů Celsia během dne. V noci naměříme -1 až 3 stupně Celsia. Podobné teploty nás zřejmě čekají i v pátek a během víkendu, i v noci se budou pohybovat spíše nad nulou.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, výstraha, ledovka, doprava, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před ledovkou a silným větrem na začátku týdne. Vánoce však budou zřejmě na blátě  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.