Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počítejte o víkendu s omezením v dopravě kvůli závodu Jizerská 50. Do hor pojedou posily

Nadcházející víkend se v Bedřichově koná tradiční lyžařský závod Jizerská 50. Pořadatelé očekávají na sedm tisíc závodníků a až deset tisíc návštěvníků. Řidiči by se lokalitě závodu měli raději vyhnout, pokud nemusí jet do Bedřichova z nezbytných důvodů. Pro závodníky i diváky bude posílena hromadná doprava.

Omezení se týkají zejména soboty a neděle 11. a 12. února. „Dojde ke krátkodobé úplné uzavírce silnice III/29022. Po oba dva dny vždy od 6 do 9.30 hodin od křižovatky u penzionu UKO přes Bedřichov až na území okresu Liberec k České chalupě. V době úplné uzavírky bude zajištěna možnost průjezdu dopravní obsluhy a vozidel s povolením k vjezdu, které vydává pouze Obecní úřad Bedřichov pro místní občany a majitelé nemovitostí,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová. Současně poznamenala, že s ohledem na dopravní situaci i povětrnostní podmínky mohou být obě uzavírky ještě prodloužené.

„Je naprosto zásadní, aby řidiči motorových vozidel dbali pokynů pořadatelů a respektovali přechodná dopravní značení, která jsou připravována k zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Průjezdnost silnic je nutné zajistit nejen pro autobusy, ale také pro vozidla Integrovaného záchranného systému. Zaparkovaná auta, která budou vytvářet překážku v silničním provozu, budou na náklady jejich majitelů z komunikací odstraňována odtahovou službou,“ upozornila policejní mluvčí.

Kyvadlová doprava z Liberce

Do střediska závodu budou v době jeho konání jezdit posílené autobusové spoje. Z Liberce mohou diváci jet autobusovou linkou číslo 18. Kyvadlová doprava pro závodníky zdarma pojede v sobotu a v neděli. Nástupním místem je zastávka Poliklinika v Jablonecké ulici od budovy TJ Lokomotiva. V sobotu pojedou autobusy do Bedřichova v čase 5.30 – 8 hodin a 11.30 – 13.30 hodin, v neděli v čase 5.30 – 9.00 hodin. Z Bedřichova zpět do Liberce odjíždí v sobotu v časech 11 – 14.30 hodin a v 15 – 17.30 hodin, v neděli v čase 10.30 – 18 hodin.

Dávejte pozor na své věci

Policie také upozorňuje, že s ohledem na vysoké množství lidí v areálu i na velké množství zaparkovaných aut, může dojít i ke zvýšení počtu trestných činů, a to zejména v oblasti krádeží motorových vozidel a vloupání do nich, krádeží odloženého lyžařského vybavení a v neposlední řadě i vloupání do rekreačních objektů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jizerská padesátka, Bedřichov, doprava, Liberec, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počítejte o víkendu s omezením v dopravě kvůli závodu Jizerská 50. Do hor pojedou posily  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.