Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči obnoví vozový park, připravují také novou výjezdovou stanici v Jilemnici

Sedm nových automobilů Škoda Kodiaq posílí vozový park Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK). Nahradí dosluhující vozy Yetti z let 2010–2014 s nájezdem zhruba 150 až 200 tisíc kilometrů. Nákup nových auto podpoří dotace z Libereckého kraje.

Kraj přispěl letos pěti miliony na činnost jednotek HZS LK. Z těchto peněz plánují profesionální hasiči nakoupit zmíněné vozy Kodiaq v provedení 4x4 za necelé 4 miliony korun. Zbývající peníze, kolem milionu, použijí na částečné financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu pro plánovanou výstavbu nové výjezdové stanice v Jilemnici.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje kraj podpořili od roku 2012 částkou přesahující 20 milionů korun. „Z krizového fondu jsme přispěli například na výkup pozemku a projektovou dokumentaci pro objekt Integrovaného výjezdového centra v Turnově nebo nákup vhodných pozemků pro výstavbu nové stanice Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v Jilemnici. Právě na ni přidáme další více než milion korun, který částečně pokryje financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu. Pevně věřím, že po získání stavebního povolení dojde ke zpracování dokumentace pro provedení stavby. Rádi bychom projekt zařadili do seznamu podporovaných staveb v rámci evropských projektů,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Letos HZS LK z pětimilionové dotace pořídí také 7 osobních automobilů v provedení 4x4, které jsou určeny pro zabezpečení plnění úkolů velitelů stanic a ředitelů územních odborů. Hasiči využijí možnosti výhodného nákupu vozidel prostřednictvím Rámcové smlouvy mezi Ministerstvem vnitra České republiky a firmou Škoda Auto.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky Liberecký kraj, Jilemnice, Hasičský záchranný sbor, Škoda Kodiaq, projektová dokumentace, vozový park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči obnoví vozový park, připravují také novou výjezdovou stanici v Jilemnici  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.