Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Keilově vrchu hořel byt v řadovce. Škoda na domě je jeden a půl milionu

Požár bytu v řadovém domě na Keilově vrchu zaměstnal v pondělí ve večerních hodinách liberecké hasiče. Hořelo tam v jednom z bytů a také v půdním prostoru.

Krátce po příjezdu na místo se povedlo hasičům požár rychle lokalizovat. Jeden z lidí v domě se nadýchal zplodin hoření, a tak putoval do péče zdravotnické záchranné služby. „Mohu potvrdit, že jsme ošetřili jednu osobu, která byla při vědomí. Převezena byla na urgentní příjem liberecké nemocnice. Kolegové pak ještě na místě požáru setrvali, kdyby byla potřeba další jejich pomoc," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michal Georgiev

Celý dům hasiči následně odvětrali přetlakovou ventilací i přirozeně okny. Do jednoho z bytů se z důvodu kontroly případného šíření požáru museli hasiči dostat oknem pomocí nastavovacích žebříků a speciálního nářadí. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu krátce před půl jedenáctou večer. Vyšetřovatel příčin požárů předběžně stanovil škodu na 1 a půl milionu korun.

K požáru byli povoláni hasiči ze stanice HZS Liberec a dobrovolní hasiči z Krásné Studánky, Stráže nad Nisou, Vratislavic nad Nisou a Liberce – Růžodolu I.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, Liberec, Keilův vrch, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

To museli mít hasiči radost tam mezi ty parkující auta s cisternama zajet. Museli blahem klepat. Zajet na Keilák s náklaďákem je očistec. natož tam jet k ohni. Sm ekám před vámi páni hasiči! Město by s tím mělo něco dělat.

Středa, 29. března 2023, 16:24Odpovědět

Na Keilově vrchu hořel byt v řadovce. Škoda na domě je jeden a půl milionu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.