Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Začíná stavba nového pavilonu nemocnice. Hotovo má být za 38 měsíců

Dnes začíná deset let připravovaná stavba Centra urgentní medicíny (CUM) při Krajské nemocnici v Liberci. Projekt, který zahrnuje výstavbu parkovacího domu, nového pavilonu a energetického centra přijde na 3,14 miliardy korun a dokončen bude v roce 2026. Stavbu provede Společnost pro nemocnici Liberec sdružující stavební firmy Syner, Metrostav - DIZ a Geosan Group.

„Dnes předáváme oficiálně staveniště. Nad určitou částí areálu už nebudeme mít moc a bude ve správě sdružení stavebních firem pro nemocnici, které je zhotovitelem stavby,“ uvedl mluvčí Krajské nemocnice v Liberci Václav Řičář. Stavebníci nejprve začnou s průzkumnými pracemi v místě nové stavby, ověřením sítí a dalšími kontrolami nutnými pro začátek stavby.

„Počítáme s tím, že o týden až deset dní později začnou stavět oplocení areálu. Velká jeho část se stane nepřístupná pro zaměstnance, dodavatelské firmy, i pro pacienty,“ poznamenal Řičář. Od dneška například již nemohou zaměstnanci používat parkoviště pod bývalou internou, nemocnice proto zajistila jiná parkovací místa. Například získala parkovací kapacitu v Pastýřské ulici na místě bývalých technických služeb.

Centrum urgentní medicíny postaví sdružení firem. Moderní pavilon začne vyrůstat letos na jaře

Výstavba dlouho plánovaného Centra urgentní medicíny (CUM) při Krajské nemocnici v Liberci (KNL) může začít. Hodnotící komise vybrala vítěze výběrového řízení, jímž se stala Společnost pro nemocnici Liberec sdružující stavební firmy Syner,...

„Parkování pro návštěvníky a pacienty bude zachováno v plném rozsahu. Důležité je, aby návštěvníci nemocnice i pacienti měli kde zaparkovat anebo někoho vyložit a jet zaparkovat jinam. V tuto chvíli stále ještě řešíme, jestli přistoupit k úpravě cen za parkování a motivovat tak řidiče tomu, aby omezili dobu parkování u nemocnice,“ vysvětlil mluvčí. Zda se cena za parkování směrem vzhůru upraví bude jasné ve velmi krátké době.  

Samotné stavební práce začnou na místě budoucího Centra urgentní medicíny zhruba do jednoho až dvou měsíců. Výrazně zasáhnout také do dopravy v okolí areálu. Do konce letošního roku bude mimo jiné zdemolována i budova bývalé interny, stavba s věžičkou.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajská nemocnice Liberec

Štítky Centrum urgentní medicíny, stavba, pavilon, nemocnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už aby stát zaříznul aktivity dcerušky TRESTNĚ STÍHANÉHO A STÁTEM BLOKNUTÉHO METROSTAVU. V Liberci evidentně na radnici získal koryto. Pos*al Uran a dostal za odměnu nemocnici? Která ku*va na radnici inkasovala? Janďourek, někdo další? Kdo v tom jede? Ale já jsem trol, že jo? Tak vám odkryjeme karty, ju?

Úterý, 11. dubna 2023, 20:18Odpovědět

Začíná stavba nového pavilonu nemocnice. Hotovo má být za 38 měsíců  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.