Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Výstavba nové zástavby Park Podlesí v Jablonci se posunula blíž realizaci

Jablonecké zastupitelstvo schválilo prodej pozemků a podmínky, které umožní začít stavět nové bytové domy Park Podlesí v sousedství jízdárny. Výstavba firmy Byty Jablonec vyroste v lokalitě ohraničené ulicemi Jezdecká, Tovární a Široká. Vzniknout by zde mělo bydlení v přírodě a hipostezka.

„Jednání byla četná, dlouhá a intenzivní, jejich výsledkem je smlouva o spolupráci na stavebním záměru Parku Podlesí. Město Jablonec se zaváže poskytnout pozemky a nezbytnou součinnost pro vydání stavebního povolení, pokud investor projekt upraví a zrealizuje veřejně prospěšné investice,“ konstatoval jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Park Podlesí zahrnuje sedm pětipodlažních domů a jejich investor s projektem přišel už v roce 2010. Projekt ale později představil novému vedení města a došlo k několika změnám v projektu. Ve čtyřech domech vzniknou v přízemí místo nehezkých řad vrat garáží byty s předzahrádkami, v dalším zase prostor pro občanské vybavení, který bude převeden na město za symbolickou částku. K dalším změnám v projektu patří také zřízení zahrady s dětskými herními prvky, komunikace včetně veřejného osvětlení, chybět nebude ani obratiště pro nákladní automobily sloužící například ke svozu odpadu, stěhování a podobně. Součástí pak musí být i odpovídající počet parkovacích a kontejnerových stání.

„Na západní hraně území je navržená pěší a cyklistická stezka, mezi ulicí Jezdecká a Lesní cestou pak vznikne napojení k pohybu koní ze stájí do volné přírody,“ popsal Chuchlík s tím, že územím s lesoparkem a další parkovou úpravou s lavičkami by se měl vinout znovu odkrytý potok, který překlenou dvě nebo tři lávky. „Plánovaný je také biotop. Tím se vrátí do krajiny voda, což posílí biodiverzitu a kvalitu života v tomto území. To vše vybuduje investor na své náklady,“ doplnil náměstek.

Část pozemků potřebných k výstavbě však stále vlastní město. „I na toto téma proběhla dlouhá jednání s developerem. Podařilo se nám dojednat smlouvu, podle níž město společnosti Byty Jablonec potřebné pozemky prodá za odhadní cenu. Do své správy pak město přebere komunikace splňující dané technické parametry včetně veřejného osvětlení, a obratiště pro nákladní automobily sloužící například ke svozu odpadu, stěhování a tak dále. Pěší cesty k domům zůstanou v majetku nových obyvatel,“ uzavřel jablonecký náměstek pro správu majetku města Petr Roubíček (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky výstavba, nové bydlení, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba nové zástavby Park Podlesí v Jablonci se posunula blíž realizaci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.