Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pohřešovaný muž se ráno objevil u přehrady v Rudolfově, vyčerpaný a zmatený

, aktualizováno 9. května 2023, 10:30

Pohřešovaný Dominik V. z Liberce, kterého hledali lidé od včerejšího rána, je v pořádku. Muže dnes ráno objevila sedícího u přehrady v Rudolfově náhodná kolemjdoucí, byl fyzicky i psychicky vyčerpaný.

Policie odvolala pátrání po pohřešovaném Dominikovi V. „Dnes ráno nás svědkyně upozornila prostřednictvím linky 158 na pohřešovaného muže, jehož podobu znala z naší pátrací relace. Seděl na zemi poblíž přehrady v Liberci Rudolfově, a byl fyzicky i psychicky vyčerpaný. Naše hlídka mu proto přivolala Zdravotnickou záchrannou službu, která si ho převzala do péče," informovala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. Současně poděkovala všem, kteří se do pátární zapojili i veřejnosti, která informace o pátární šířila dál, například prostřednictvím sociálních sítí. 

Muže hledaly desítky lidí

Muž v pondělí 8. května ráno, kolem 8. hodiny, odjel z domova ve svém voze a od té doby se neozval. Muž odjel z místa svého bydliště svým osobním vozidlem a od té doby se nikomu neozval, navíc je jeho mobilní telefon vypnutý. „Když nedorazil do svého zaměstnání ve městě Cvikov na Českolipsku, kde měl v pondělí ráno začít pracovat, začal ho nejprve hledat jeho nadřízený, který kolem 10. hodiny dopoledne objevil jeho opuštěný zaparkovaný Peugeot u přehrady v Liberci, Rudolfově. Potom inicioval další pátrání,“ popsala mluvčí Policie ČR Baláková.

Na operační středisko policie se obrátila v pondělí dopoledne také manželka pohřešovaného muže a na základě zjištěných poznatků po něm policisté začali pátrat v menším formátu v přírodním okolí přehrady v Rudolfově. „Před polednem jsme pátrací tým posílili o další policisty a také jsme požádali o spolupráci Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje a psovody SDH Hejnice. Společně s nasazením psovodů policie, HZS a SDH Hejnice a s využitím vrtulníku Letecké služby policie dál propátráváme danou oblast,“ uvedla v pondělí v podvečer Baláková. 

Pátrací čety procházely lesy a oblast nad elektrárnou v rojnicích a do večerních hodin. V nepřístupných místech byl nasazen na prohledávání lokalit hasičský dron z liberecké stanice, nasazena byla také čtyřkolka od hasičů z Tanvaldu.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK, Policie ČR

Štítky pohřešovaný, pátrání, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Včeliš

Jaký je aktuální stav pátrání? Děkuji za odpověď.

Pondělí, 8. května 2023, 23:22Odpovědět

Pohřešovaný muž se ráno objevil u přehrady v Rudolfově, vyčerpaný a zmatený  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.