Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pracovníci ostrahy v liberecké Nise rychlou reakcí zachránili muži život

Poděkování od záchranářů si vysloužili pracovníci ostrahy libereckého Obchodního centra Nisa. Svou bleskovou reakcí zachránili život muži, který zkolaboval při nákupech.

Opět jsme rádi předali samolepku „Pomohl jsem zachránit lidský život“ a poděkovali pracovníkům ostrahy OC Nisa Liberec, kteří svým včasným a bezchybným zásahem pomohli zachránit život muži. Tato pomoc pro nás měla výjimečný význam i z jiného důvodu, kdy v okamžiku volání na linku 155 a předání první informace o potížích naše operátorka požádala o aktivaci automatizovaného externího defibrilátoru u ostrahy obchodního centra,“ popsal mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Pracovníci ostrahy na výzvu operátorky skvěle zareagovali a během chvíle zkolabovaného muže za pomoci AED začali resuscitovat. Přístroj jim doporučil výboj a po jeho podání i nadále zmínění zaměstnanci obchodního centra muže resuscitovali, a to do příjezdu záchranářů. Nyní se zotavuje v nemocnici.

Za podobné příběhy jsme vděční a jsme opravdu rádi, že mohou být dobrým příkladem pro ostatní. Rovněž jsme rádi za spolupráci s obchodními centry, která si přístroje AED pořizují a svoje zaměstnance školí v poskytování první pomoci,“ poznamenal Georgiev.

V obchodním centru byl totiž v tomto případě využitý k pomoci přístroj AED vůbec poprvé. Každý měsíc přitom tento AED a lidé, kteří jej umí ovládat, zachrání kolem pětadvaceti lidí v celém Libereckém kraji.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky záchrana, AED, resuscitace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Mazánková

Anežko mohla by jste se nám prosím ozvat na email pirklovam@centrum.cz. Chtěli by jsme vám i Jaubovi osobně poděkovat.

Pondělí, 5. června 2023, 19:20Odpovědět

Anežka Holubová

Pracovníkům patří díky za to že zareagovali a donesli AED. Ale velké díky k záchraně života a skoro celé doby resuscitace Jakubovi Svobodovi, který odhodlaně přistoupil ke zkolabovanému pánovi a ihned začal s masáží srdce u které ani nezaváhal, již s tím měl osobní zkušenost z minulosti proto věděl co dělat. Já asistovala při záklonu hlavy aby se pán neudusil zapadlým jazykem a zprůchodnili se mu dýchací cesty. Nebýt nás tak by pán nedostal patřičnou pomoc. Bylo by dobré proškolit lépe ochranku. Protože samotná ochranka nezahájila masáž jen donesla AED u kterého následně nalepila svody k výboji.

Pondělí, 5. června 2023, 18:06Odpovědět

Kateřina Mazánková

Pracovníkům ostrahy patří samozřejmě také poděkování, že přinesli k resuscitaci AED defibrilátor, ale velký dík patří i klukům co resuscitaci našeho strýčka zahájili. Jednali okamžitě a mají velký podíl na jeho záchraně. Bylo by dobré zkusit kontaktovat i je, protože nezpanikařit a poskytnout pomoc cizímu člověku by si zasloužilo zmínku a poděkování. Tímto jim moc děkujeme. ❤

Pondělí, 5. června 2023, 14:34Odpovědět

Pracovníci ostrahy v liberecké Nise rychlou reakcí zachránili muži život  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.