Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hlídejte si své psy. V Liberci opět někdo rozhazuje nebezpečné návnady

Uzeniny nebo pečivo či piškoty, které mají uvnitř jehlu nebo předmět s ostrým hrotem. Takové návnady pro psy kdosi rozhazuje v některých libereckých čtvrtích. Situací se zabývá policie a řeší ji rovněž liberecký magistrát. Majitelé psů by se měli mít na pozoru.

Mohu potvrdit, že se zabýváme několika případy. Návnady se objevily v ulici Pionýrů, Na Žižkově a Ježkova,“ uvedl mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský s tím, že věc policie prošetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat ve stádiu pokusu. Člověku, který návnady rozhazuje, hrozí v tomto případě vězení od šesti měsíců do tří let.

V souvislosti s případy upozorňujeme majitele psů po celém Liberci, aby byli obezřetní. Současně pokud podobné návnady najdou, ať o tom informují na bezplatnou linku 158 nebo na nejbližší služebně policie. Přijmeme také jakékoli svědectví,“ vyzývá veřejnost Robovský.

Sérii opatření kvůli rozházeným návnadám zavádí také město. Objevily se totiž podněty nejen z Rochlice, ale i z dalších částí Liberce.

Městská policie zvýšila dohled v lokalitách, kde se návnady objevily a zvažujeme i umístění mobilní kamery,“ popsal Tomáš Tesař, vedoucí tiskového oddělení a vnějších vztahů libereckého magistrátu. Město současně požádalo o spolupráci i technické služby a komunitní práce, aby jejich zaměstnanci věnovali zvýšenou pozornost případným dalším nálezům návnad

Pokud nějaké najdou, informovali nás a současně se postarali o jejich odstranění,“ vysvětlil Tesař.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky návnady, pes, Liberec, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

Pejskař nejsem a nebudu, pes mi do bytu nesmí, ale tomu, kdo tohle dělá, bych ty návnady do krku nacpal. Ať si užije co jinému živému tvoru chystal.

Neděle, 30. července 2023, 00:48Odpovědět

Hlídejte si své psy. V Liberci opět někdo rozhazuje nebezpečné návnady  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.