Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Parta mladých Nizozemců se utábořila v Obřím dole a rozdělala oheň

I když je poslední dobou v Krkonoších deštivo a chladněji, tak stále platí nebezpečí požárů. I přesto si cizinci vybrali Obří důl pro stanování a rozdělání ohně. Jenže je někdo viděl a nahlásil správcům hor. Dostali pokutu 10 tisíc korun.

V úterý 25. července večer přijali strážci Správy KRNAP od místních obyvatel hlášení, že ve spodní části Obřího dolu je vidět hořící ohýnek. Ihned vyrazili na místo. V těsné blízkosti Dolního Úpského vodopádu v Obřím dole, v klidovém území KRNAP, kam nemá veřejnost právo vstupu, zastihli trojici nizozemských mladíků, kteří v uvedené lokalitě plánovali tábořit. Na místě si postavili dva stany a přímo na vysušené hrabance pod korunami mladých stromků rozdělali oheň. 

"Díky ohlášení byli strážci vybaveni hasicím přístrojem, a tak mohli oheň uhasit a zabezpečit lokalitu. V příkazním řízení všem třem přestupcům uložili v dané situaci maximální pokutu ve výši deset tisíc korun. Tu mladíci po návštěvě nejbližšího bankomatu zaplatili," uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Den poté se strážci vrátili na místo zkontrolovat ohniště a znovu je prolít vodou.

Správci hor apelují na návštěvníky Krkonoš, že v tak suchém období, jaké nyní panuje, kdy všichni sledujeme požáry na jihu Evropy a s ročním odstupem vzpomínáme na požár v Národním parku České Švýcarsko, není rozumné rozdělávat oheň ve volné přírodě, nebo dokonce na území českých národních parků, kde je to zakázáno zákonem stejně jako táboření. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa KRNAP

Štítky Krkonoše, KRNAP, oheň, pokuta, Správa, ČR, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parta mladých Nizozemců se utábořila v Obřím dole a rozdělala oheň  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.