Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Většina koupališť v Libereckém kraji má vodu čistou, příznivá je i předpověď

Většina přírodních koupališť v Libereckém kraji má vodu čistou. Zhoršenou kvalitu má šest ze 34 sledovaných vodních ploch, zákaz koupání neplatí pro žádnou, vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Příznivá je i předpověď počasí na víkend, která slibuje návrat tropických teplot. Zatím je koupání spíše pro otužilé, dnes dopoledne byla teplota vody v nádržích mezi 15 až 20 stupni Celsia.

Na druhém z pěti stupňů hodnocení je voda ve čtyřech rybnících, mírně zhoršenou kvalitu v nich značí snížená průhlednost. Riziko zdravotních obtíží po koupání je sice nízké, přesto by se lidé měli po koupání osprchovat. Jde o přírodní koupaliště v Nedamově u Dubé, Sloupu v Čechách a Zákupech na Českolipsku a Sedmihorkách v Českém ráji.

O stupeň horší je kvalita vody ve dvou jezerech na Českolipsku, Máchově a Hamerském. V obou případech to je kvůli zvýšenému výskytu sinic, což je ale pro obě tyto vodní plochy obvyklé. Zdravotní obtíže po koupání v jezerech mohou mít hlavně citliví jedinci, mezi něž patří alergici, děti a těhotné ženy. I pro obě jezera platí doporučení, aby se lidé po koupání osprchovali.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina koupališť v Libereckém kraji má vodu čistou, příznivá je i předpověď  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.