Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nevhodné ke koupání je v Libereckém kraji také Hamerské jezero

V Libereckém kraji není vhodné ke koupání druhé přírodní koupaliště. Na čtvrtém z pěti stupňů hodnocení kvality vody je vedle libereckého Lesního koupaliště také Hamerské jezero na Českolipsku. Důvodem jsou podle posledního rozboru hygieniků přemnožené sinice. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Se zvýšeným výskytem sinic se Hamerské jezero potýká každoročně. Za posledních pět let se jen loni nestalo, že by kvalita vody neklesla na čtvrtý stupeň.

Už od poloviny srpna je v kraji nevhodné ke koupání Lesní koupaliště na okraji Liberce. U něho jsou důvodem pro zařazení na čtvrtý stupeň nadlimitní hodnoty fekálního znečištění.

Hygienici v Libereckém kraji pravidelně kontrolují 34 přírodních koupališť, zákaz pro koupání neplatí ani na jednom. Na třetím stupni je kvůli sinicím Máchovo jezero a na druhém rybník Bažantník u autokempu v Sedmihorkách v Českém ráji a přírodní koupaliště v Zákupech, Sloupu v Čechách a Nedamově u Dubé na Českolipsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hamr

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevhodné ke koupání je v Libereckém kraji také Hamerské jezero  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.