Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Františkově vstoupí do další etapy nová výstavba bytových domů

Začátkem října začne další etapa výstavby projektu Zahrady Gallas, tedy nových bytových domů na Františkově. Jde o výstavbu nových domů s družstevními byty, kdy v první etapě vzniká na Františkově 94 družstevních bytů. Ve druhé pak stavebníci dokončí do konce roku 2025 dalších sedmasedmdesát bytů.

Cílem projektu je postavit nové a moderní, ale dostupné bydlení především pro rodiny s dětmi, a navíc revitalizovat dosud nevyužitý brownfield téměř v centru Liberce. Pro zájemce bude od čtvrtka 5. října a následně téměř každý první čtvrtek v měsíci otevřený plně vybavený byt, který si můžou přijít prohlédnout a získat podrobné informace o možnosti vstoupení do družstva.

Pro všechny, kteří podepíší smlouvu na družstevní byt v projektu Zahrada Gallas v libereckém Františkově garantujeme na první tři roky zvýhodněnou úrokovou sazbu 4,89 %p.a. ročně, což je v dnešní době razantního zvýšení úroků z půjček a hypoték výhodné,“ říká Anna Ježková z Coop Development.

„Nabídka nových bytů v blízkosti centra Liberce je velmi malá, právě pro rodiny s dětmi. Družstevní bydlení stále patří mezi výhodnější formu vlastnictví, kdy stačí složit 20 % z ceny bytu a úvěr si bere celé družstvo,“ upřesňuje Petr Černý z SBD Sever.

Jednotlivé domy mají být maximálně šestipodlažní s ustupujícím sedmým patrem s 45 byty. Odborníci také vyčistí místem protékající Františkovský potok, který se stane součástí zahrady, do které jsou domy zasazeny. Na pozemku vznikne hřiště, grill pointy, místa pro jógu a odpočinek a mnoho dalšího. Projekt Zahrada Gallas staví společně Coop Development, Ungelt Partners, Stavební bytové družstvo Sever a Stavební bytové družstvo Praha.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vizualizace Lukáš Scholz

Štítky družstevní byty, výstavba, Františkov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Františkově vstoupí do další etapy nová výstavba bytových domů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.