Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Přes víkend se mírně ochladí a přijde déšť, pak se teploty zase zvednou

Mírné ochlazení a dešťové přeháňky přinese podle předpovědí nadcházející víkend. Pak se ale opět oteplí a namísto podzimního počasí, které bychom v říjnu spíš očekávali, dorazí v půlce týdne teploty šplhající téměř ke třicítkám.

Už páteční podvečer a noc přinesou ochlazení, oblačnou oblohu a v Jizerských horách se místy objeví přeháňky.

V sobotu bude přecházet přes naše území k východu až jihovýchodu studená fronta. Za ní se bude přes střední Evropu přesouvat k východu tlaková výše, kolem které se k nám obnoví příliv teplého vzduchu od jihozápadu,“ uvedla Polina Matyunina z Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem (ČHMÚ).

Oblačno, zataženo a déšť či místy přeháňky projdou Libereckým krajem v noci na sobotu. Ráno ještě bude oblačno a místy zvláště na horách přeháňky, během dne ale očekávejte ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou 18 až 21 stupňů Celsia, na horách 12 až 15 °Celsia. Foukat bude mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, který bude odpoledne a večer slábnout.

V neděli bud polojasno až oblačno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °Celsia.

V pondělí očekávejte v Libereckém kraji zpočátku oblačno, během dne převážně polojasno. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °Celsia.

Podle předpovědí ČHMÚ na nadcházející týden teploty v prvních dnech porostou. V úterý se může teplota vyšplhat až k 28 stupňům Celsia. Následně ale dorazí mírně ochlazení a dešťové přeháňky a teploty půjdou dolů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Jizerské hory, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes víkend se mírně ochladí a přijde déšť, pak se teploty zase zvednou  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.