Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravu v Liberci ve směru na Jizerské hory omezí v sobotu běžecký závod

Dopravu v Liberci ve směru na Jizerské hory přes Lidové sady omezí sobotní běžecký závod. Už od pátečního rána jsou uzavřená parkoviště v horním centru na náměstích Dr. E. Beneše a Sokolovské, v sobotu přibudou uzavírky v 15 ulicích. Po objízdných trasách budou kvůli tomu jezdit v sobotu čtyři autobusové linky MHD a místo tramvají dopravní podnik nasadí pro úsek mezi Rybníčkem a Lidovými sady náhradní autobusy.

Výluka na tramvajové trati bude v sobotu mezi 11:00 a 16:00, autobusy linek 12, 14, 18 a 25 budou po objízdných trasách jezdit od 9:30 do 16:00.

Z uzavřených silnic bude pro motoristy nejdéle nedostupná Železná ulice, a to od 7:30 do 16:00. Mezi 9:30 až 16:00 auta neprojedou dopravně frekventovanou Rumjancevovou ulicí, která vede od bazénu na Tržním náměstí kolem knihovny k radnici. Promenádní Masarykova ulice bude pro dopravu uzavřená mezi 10:30 až 16:00.

Pro Liberec nejde o nový závod, Mattoni Liberec Nature Run se poběží v sobotu pošesté. Organizátoři na startu opět očekávají účast tisíců běžců, pro které připravili stejné trasy jako v předchozích ročnících. Nejkratší je 2,5 kilometru dlouhá trasa přes centrum, která je určená pro rodiny s malými dětmi či seniory. Závody na 12 a 22 kilometrů vedou stejně jako v minulých letech od náměstí Dr. E. Beneše u radnice kolem zoo, Lesního koupaliště k lomu Ligranit. Kratší trasa se nedaleko nad lomem stáčí zpět do Liberce, delší pokračuje skrz Rudolfov až k Bedřichovské přehradě, odkud se běžci vrátí kolem České chalupy, Liberecké výšiny a zoo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RunCzech

Štítky ČR, kondice, doprava, správa, běh, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Liberci ve směru na Jizerské hory omezí v sobotu běžecký závod  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.