Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Výstavba nového sídla záchranné služby je o kousek blíž. Liberec dokončil změnu územního plánu

Výstavba nového sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v Liberci je zase o něco blíž. Město Liberec dokončilo změnu územního plánu, bez které by se stavba oddalovala.

Liberecký kraj hledal ve spolupráci s městem pozemek pro plánovanou výstavbu nové základny těžko. Nakonec se našel vhodný pozemek na Králově háji, poblíž křižovatky ulic Jablonecká a Kunratická. Ale ukázalo se, že aktuální územní plán města nedovoluje v dané lokalitě postavit objekt v parametrech, které požaduje a potřebuje záchranná služba. Mělo by tam najít místo nejméně pět výjezdových skupin, ředitelství a dispečink záchranářů.

Požadavku Libereckého kraje jsme vyhověli, takže nyní může v projektu pokračovat. V zájmu města pochopitelně je, aby v Liberci připravovaná moderní stanice krajské záchranky vznikla co nejdříve. Zajištění a podpora špičkové zdravotnické péče pro občany je jednou z našich priorit,“ řekl náměstek primátora Liberce pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti Adam Lenert (ANO).

Liberec schválením úpravy územního plánu v květnu letošního roku pomyslnou překážku pro přípravu stavby odstranil.

Jsem rád, že statutární město Liberec schválilo úpravy ve svém územním plánu. To nyní umožní výstavbu nového sídla liberecké záchranky. Pevně věřím, že po dokončení projektů v Jablonci nad Nisou a Semilech se nové výjezdové základny dočkají i jejich kolegové v Liberci. Stávající prostory mají nyní v nevyhovujícím stavu a naším prvořadým úkolem je zajistit kvalitní a dostupnou zdravotní péči v celém regionu,“ dodal Vladimír Richter (ODS), člen rady Libereckého kraje pro resort zdravotnictví.   

Podle odhadů by výstavba v Liberci měla začít asi za čtyři roky a vyžádá si investici přibližně ve výši tři čtvrtě miliardy korun.

Nyní má záchranná služba hlavní sídlo na Husově ulici, které ale potřebám nevyhovuje. Dispečink je v budově v areálu liberecké nemocnice.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky záchranná služba, nové sídlo, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba nového sídla záchranné služby je o kousek blíž. Liberec dokončil změnu územního plánu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.