Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V jabloneckém Kině 70 v radnici se návštěvníci dočkají nového baru

Nového baru se dočkají návštěvníci jabloneckého Kina 70 v budově radnice. Původní bar, který už nevyhovuje, nahradí mezitím nový mobilní bar. Citlivá přestavba stávajícího baru, podle původního návrhu Karla Wintera, se odehraje pod taktovkou architektů studia Raketoplán.

Renovace baru v kině je součástí postupné rekonstrukce celého objektu radnice. Ta zahrnuje i revitalizaci předsálí kina, jehož součástí je i původní, dožívající bar. Společnost Kultura Jablonec proto zajišťuje bar nový, mobilní, který bude sloužit dočasně. Přijde na 220 tisíc korun a organizace jej zaplatí ze svých zdrojů.

Práce by měly probíhat tak, aby byly včetně montáže baru dokončeny ještě před začátkem festivalové akce Kinofest 2023, která začíná 10. listopadu letošního roku,“ řekl Jakub Gerš, ředitel společnosti Kultura Jablonec.

Na finální podobě původního baru spolupracuje Kancelář architektury města se studiem Raketoplán. „Záměrem je, aby byla rekonstrukce provedena co nejvíce v souladu s původním návrhem architekta Wintera,“ poznamenal náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

V rámci dalších prací budou, na základě zjištění průniku vlhkosti do suterénu budovy radnice, demontovány původní podhledy a předstěny, včetně demontáží nábytkových částí na ně zavěšených.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky kino, radnice, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jabloneckém Kině 70 v radnici se návštěvníci dočkají nového baru  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.