Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Turnově hořel podnik Juta. Škoda je za 160 milionů

, aktualizováno 11. října 2023, 8:11

V Turnově zasahovali hasiči celou noc u rozsáhlého požáru podniku Juta poblíž řeky Jizery. Hořela zde pobočka, kde vznikají netkané textilie. Požár se hasičům podařilo lokalizovat ve dvě hodiny ráno, na místě stále probíhají dohašovací práce. Škodu vedení podniku předběžně odhadlo na 160 milionů korun.

Na místě zasahují desítky hasičů, mimo jiné i podnikoví hasiči a přijely i posily ze Středočeského kraje. Průmyslová hala hoří velmi silně a je ve zvláštním stupni rozsahu. Hašení je rozděleno na pět úseků,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková před půlnocí. Zásah trval několik hodin a nebude snadný. Bylo zde až pětatřicet jednotek hasičů. 

Vyhlášen byl nejvyšší stupeň požárního poplachu. V okolí požářiště je doporučeno nevětrat. Dvě hodiny po půlnoci se pak hasičům podařilo požár lokalizovat.  „Ve 2:05 byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace události," potvrdili hasiči na twitteru.

I ráno pokračuje zásah. „Stále zasahujeme na místě události. Hasiči provádějí dohašovací práce, rozebírání konstrukcí, vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek," uvedli hasiči po šesté hodině ráno.

Požár v turnovské Jutě

Středa, 11. října 2023, 11:56

Požár v turnovské Jutě
Požár v turnovské Jutě

Provoz na ulici Palackého, která byla kvůli zásahu uzavřena, byl již obnoven.

Podle místních začalo hořet před desátou hodinou večer, v úterý 10. října, kdy se ve městě ozvaly velké rány a výbuchy. Vše v okolí se otřásalo.

Na místo přijel kolem půl jedenácté i starosta Turnova Tomáš Hocke. „Požár je rozsáhlý, určitě dosáhl 3. stupně. Hasiči dělají co mohou a snaží se uhasil největší požár  v hale a ubránit zbývající prostory, co tak vidím,“ popsal situaci starosta Turnova.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Hocke, čtenář Drbny

Štítky požár, hasiči, zásah, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově hořel podnik Juta. Škoda je za 160 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.