Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Neznámý člověk měl v Jindřichovicích lákat děti do auta. Policie věc prověřuje a zvýšila dohled

Podezřelý člověk, který z auta láká děti na čokoládu anebo na svezení do školy, se zřejmě pohybuje po obcích Frýdlantska. Na neznámou a nebezpečnou osobu upozornila na sociálních sítích obec Jindřichovice pod Smrkem a vyzvala k šíření informace, a především varování po celé oblasti. Oznámením se zabývá policie.

Obrátili se na nás rodiče jednoho z dětí, kterému se to přihodilo. Propojili jsme je proto s policií. Varujeme před tím neznámým na sociálních sítích, ale také jsme dnes roznášeli po obci letáček s informací do schránek, aby se to dozvěděli i lidé, kteří nemají internet,“ popsal starosta Jindřichovic pod Smrkem Martin Vondráček.

Podle informací zveřejněných obcí se neznámý poprvé objevil v Jindřichovicích minulé pondělí kolem 7. hodiny ráno, znovu pak ve čtvrtek 12. října asi v deset odpoledne a opět zase v ten samý den večer. Vždy oslovil dítě s nějakou nabídkou. Mělo jít o člověka v černých teplákách, v tmavé mikině a s kapucí na hlavě a někdy i šátkem přes obličej.

Obec vyzývá rodiče, aby poučili své děti o tom, že nesmí v žádném případě nastupovat k cizím lidem do auta. Zároveň nabádá veřejnost, aby byla všímavá a snažila se zaznamenat registrační značku auta a okamžitě věc hlásila policii.  

Nic podobného se u nás nikdy nedělo a rodiče a lidé mají samozřejmě obavy. Vyzvali jsme i okolní obce, aby varování šířily,“ poznamenal Vondráček.

Události intenzivně prověřuje Policie ČR. „Zabýváme se informacemi o možném výskytu staršího tmavého vozidla, které se mělo pohybovat u školy v Jindřichovicích. V souvislosti s tím jsme v jednání i se zástupci obce i okolních obcí,“ potvrdil mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský a poznamenal, že s ohledem na uvedené informace také policisté zvýšili v oblasti hlídkovou činnost. „Prověřujeme relevantnost informací a abychom situaci nepodcenili, zapojili jsme i frýdlantské kolegy,“ podotkl Robovský.

Současně vyzývá veřejnost a zejména rodiče, aby dětem připomněli, jak se chovat v případě setkání s neznámým člověkem a aby děti vždy oznámily podobný zážitek rozhodně rodičům, učitelům a samozřejmě policii.   

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Frýdlantsko, děti, neznámý, Policie ČR, varování, Jindřichovice pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý člověk měl v Jindřichovicích lákat děti do auta. Policie věc prověřuje a zvýšila dohled  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.