Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberecká knihovna uspěla v celostátní soutěži Knihovna roku 2023

Krajská vědecká knihovna v Liberci uspěla v celostátní soutěži Knihovna roku 2023 se svým projektem Knihovna v Křišťálovém údolí. Ocenění uděluje Ministerstvo kultury ve dvou kategoriích – základní knihovna a významný počin v oblasti poskytování knihovnických a informační služeb.

V kategorii významný počin uspěla liberecká knihovna v silné konkurenci a získala ocenění Knihovna roku 2023 za projekt Knihovna v Křišťálovém údolí. Porota tím ocenila spolupráci knihovny s Crystal Valley a ukázala, že považuje projekt za inspiraci pro další knihovny napříč celou zemí.

Udělené ceny si velmi vážíme a vnímáme ji jako závazek pro další období. Děkuji velmi svým spolupracovníkům, bez jejichž nápadů a nasazení bychom projekt nemohli realizovat. A děkuji také kolegům z Crystal Valley za inspirativní spolupráci a podporu,“ poznamenala ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.  

V kategorii základní knihovna Liberecký kraj reprezentovala knihovna v malé obci Horní Branná na Semilsku. I když nezvítězila, obdržela z rukou ministra kultury diplom.

Je to skvělá zpráva. A hlavně je to zpráva o výborné práci všech knihovníků naší Krajské vědecké knihovny. I knihovna může být jen dům plný knih. Ta naše je ale životem pulsující kulturní stánek, kde si nejen vypůjčíte knihy, ale můžete tu absolvovat nejrůznější kurzy, besedy, výstavy a dokonce knihovní ples. Moc děkuji paní ředitelce Daně Petrýdesové a všem knihovníkům a blahopřeji k velkému úspěchu,“ dodala Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajská knihovna Liberec

Štítky ocenění, Knihovna roku 2023, Krajská knihovna v Liberci, Liberec, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna uspěla v celostátní soutěži Knihovna roku 2023  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.