Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Úpravou projdou další čtyři dětská hřiště v libereckých čtvrtích

Nové herní prvky, obnova těch současných i další vylepšení čekají dětská hřiště ve čtyřech libereckých lokalitách. V rámci modernizace dětských areálů, které město postupně provádí, se tentokrát dočkají plochy ve Vackově ulici, Školní a Dobiášově a v Mařanově ulici.

Ve Vackově ulici přibyde pískoviště s polohovatelnou stínící plachtou. Ve Školní ulici dojde v rámci první etapy rekonstrukce k opravě povrchu dětského hřiště a následně bude v roce 2024 na opravený povrch vytvořena grafika, dodán a osazen mobiliář a svahová skluzavka.

První etapou rekonstrukce prošlo už dětské hřiště v Dobiášově ulici v Rochlici. Tady byl zrekonstruován povrch pod řetězovou houpačkou, dodána sestava herních a sportovních prvků a lanovka. Dále bylo provedeno čištění sportovních povrchů, oprava schodiště a oplocení. V další etapě dojde k výměně povrchu pod skluzavkou a pod centrální herní sestavou, která bude částečně rozebrána a natřena. Vyměněno bude rovněž oplocení,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Těšit se mohou na novinky i děti v Mařanově ulici, kde projde revitalizací na základě koncepčního návrhu Kanceláře architektury města Liberce zdejší hřiště. Demontovaný bude stávající nevyhovující mobiliář a zmizí i staré pískoviště. Postupně bude vybudováno nové pískoviště z masivních dubových hranolů, včetně stínící plachty, přibyde houpací síť a nový mobiliář.

Je to další z řady hřišť a herních prvků, do kterých jsme se rozhodli postupně investovat, abychom mimo jiné splnili slib, že se víc zaměříme na kvalitu veřejného prostoru. Úpravy konkrétně u dětských hřišť na sídlištích Králův Háj, Doubí, Dobiášova mohou významně zvýšit kvalitu života a zejména trávení volného času v těchto lokalitách. Zlepšovat úroveň sídlišť v Liberci považuji za jednu ze svých priorit a budeme v tom určitě pokračovat,“ řekl náměstek primátora Liberce pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky dětská hřiště, modernizace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úpravou projdou další čtyři dětská hřiště v libereckých čtvrtích  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.