Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na podporu sportovních organizací a akcí dá kraj příští rok o tři miliony víc

Liberecký kraj v nadcházejícím období navýší dotace do sportovních akcí, pro oddíly i na podporu budování sportovních areálů. V Plánu rozvoje sportu na roky 2022 – 2025 přibydou více než 3 miliony korun. Celkem tak bude k rozdělení 63 a čtvrt milionu korun.

Ve výhledu se počítá s vyšší podporou pro některé významné sportovní akce, mezi které patří například Jizerská 50, ČT Author cup anebo festival sportovních filmů. Kraj ovšem počítá i s finanční výpomocí při budování a vylepšování sportovišť, namátkou s běžeckým lyžařským areálem v Bedřichově nebo opravou skokanského můstku 120 v Harrachově.

Aktualizovali jsme Plánu rozvoje sportu, což přináší vyšší minimální nárok na krytí krajským rozpočtem. Zatímco doteď šlo o 60.000.000 korun, nově se jedná o 63.250.000 korun,“ uvedl Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.   

Plán rozvoje sportu zpracovává Liberecký kraj od roku 2018 a jeho smyslem je jednoduše a konkrétně určit transparentní financování a nastavit jasná a srozumitelná pravidla, která platí stejnou měrou pro všechny. Díky aktualizovanému Plánu rozvoje sportu Liberecký kraj podpoří třeba Rekreační a sportovní areál Liberec půl milionem korun. Stejná částka zamíří i na podporu dalších areálů pro běh na lyžích. Jizerská 50 se dočká navýšení z milionu a půl na dva miliony korun, Sportfilm Liberec a ČT Author Cup z dvou set tisíc na půl milionu a mládež FC Slovanu Liberec z tří milionů korun na tři a půl milionu korun. Počítá se i s podporou atletiky, konkrétně půjdou peníze na atletický stadion Střelnice v Jablonci, sportovní gymnastiku nebo plavání.  „Na příští rok je v rozpočtu vyčleněno 50 milionů na rekonstrukci libereckého bazénu," poznamenal hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Rada odsouhlasila také vznik dotačního programu na podporu individuálních sportů zařazených do I. kategorie, mezi které bude rozděleno celkem 600 tisíc korun. Nově bude Liberecký kraj podporovat šachy, které dostaly výjimku z omezení podpory deskových a obdobných her. Financovat naopak nebude aktivity, které se konají v komerčních fitness centrech.

Plán rozvoje sportu je aktualizován každý rok a vždy po částech. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Dáváme tak sportovnímu prostředí dostatečnou míru jistoty a finanční stability. Nechceme takzvaně měnit pravidla uprostřed hry. V příštím roce začneme pracovat na novém znění plánu rozvoje sportu, který budeme pravidelně a intenzivně konzultovat s odbornou veřejností, to znamená sportovními kluby, asociacemi a dalšími subjekty,“ dodal Čeřovský.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sportfilm

Štítky sport, podpora, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu sportovních organizací a akcí dá kraj příští rok o tři miliony víc  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.