Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U přehrady v Jablonci přibydou na dalších místech občerstvení i toalety

Nové budovy s občerstvením, toalety i třeba pergola a dětská hřiště mají vyrůst v okolí jablonecké přehrady. Město nyní vybralo v rámci výběrového řízení dodavatele druhé části výstavby zázemí v okolí nádrže. Práce by měly být hotové do začátku letní sezony 2024.

V konkurzu, v konkurenci čtyř účastníků, zvítězila stavební firma RD Rýmařov, která předložila nejnižší cenovou nabídku ve výši 18 741 287 korun. V ceně je kromě vlastních novostaveb také úprava navazujících ploch a prostor pro workoutové i dětské hřiště. Ze zmíněných staveb se u přehrady objeví sezónní objekty občerstvení a toalet na břehu u bazénu, celoroční toalety v lokalitě U Základny a pergoly u dětského hřiště.

Stavba proběhne podle projektu zpracovaného ateliérem Prokš Přikryl architekti. Ti vyhráli v roce 2020 architektonickou soutěž a postupně zpracovali projekty pro jednotlivé určené lokality. „Hlavní motivací pro řešení objektů zázemí u jablonecké přehrady byl zcela nevyhovující stav toalet. Spojením novostavby toalet se stánkem občerstvení a dalšími potřebnými funkcemi, jako jsou úschovna věcí nebo převlékárna, vytváří lepší uživatelský komfort a umožňuje celé okolí přehrady architektonicky kultivovat,“ řekl Jakub Chuchlík (Piráti), náměstek pro rozvoj a digitalizaci.

První částí vylepšování okolí nádrže Mšeno byla stavba stánku U Prutu, který se otevřel společně s toaletami letos koncem éta. Jeho výstavba se potýkala z řadou problémů, z drtivé většiny způsobených přístupem dodavatele a jeho způsobem řízení stavby. Za zpoždění dokončení stavby město uplatnilo smluvní sankce ve výši téměř 1,4 miliony Kč. Další sankce nyní uplatňuje za neodstraněné vady a nedodělky.

Velmi rádi bychom se vyhnuli podobnému průběhu stavby. Proto jsme nastavili kvalifikační požadavky a prověřili i uvedené subdodavatele,“ dodal Chuchlík.

Jednotlivé technické i uživatelské podněty z výstavby stánku U Prutu se zapracovaly také do prováděcí dokumentace aktuální etapy. Jedno z nejdiskutovanějších témat – barevnost stánku U Prutu, který má otevíratelnou fasádu z černě natřených latí bude upraven. Původní návrh černé lazury s prostupující kresbou dřeva byl na stánku U Prutu vlivem vícenásobných nátěrů potlačen.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky zázemí, přehrada Mšeno, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U přehrady v Jablonci přibydou na dalších místech občerstvení i toalety  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.