Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Vratislavicích postavili parkoviště se sedmdesáti místy. Zaparkujete tam zdarma

Vstříc návštěvníkům dětského areálu, cyklistického Vaparku, ale i blízkého hřbitova či nedalekých lesů, vyšli ve Vratislavicích nad Nisou. Postavili pro ně 70 nových parkovacích míst, která mohu lidé zdarma využívat.

Vybudováním sportovního areálu Vaparku nám přibylo návštěvníků, kteří sem přijíždí. Hodně ale přijíždí i rodiny s dětmi, pejskaři nebo cyklisté a parkovali všude kolem, proto jsme postavili nové parkoviště, které mohou všichni využívat zadarmo. Navíc se tím vyhnout i rušné Tanvaldské ulici,“ vysvětlil starosta Vratislavic nad Nisou Lukáš Pohanka (Starostové pro LK).

Parkoviště, které je nad parkem, bylo otevřené oficiálně v létě, nyní se ještě doplní osvětlení a vysadí nové stromy, protože jiné musely být kvůli špatnému stravu pokácené. „Očekáváme, že parkoviště využijí i třeba návštěvníci parku a v zimě, až budeme protahovat běžecké kolečko, zase lyžaři,“ poznamenal starosta.

Nové parkoviště oceňuje třeba Jana Hergetová, která jezdí pravidelně do Vratislavic s dětmi za zábavou. „Mají tady krásné hřiště, velký hrad a pískoviště, tak sem s dětmi jezdím pravidelně. Parkoviště je podle mého skvělý nápad, navíc blízko parku. Pohodlně zaparkuju a můžeme strávit odpoledne v parku i okolí a mít auto poblíž,“ hodnotí Hergetová.

Výstavbou parkoviště navázali ve Vratislavicích na stavbu chodníku ke hřbitovu, který chyběl. Nyní už je chodník podél celé silnice a od pivovaru se po něm dá dojít až k úřadu na Tanvaldskou ulici.  

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vratislavice nad Nisou

Štítky parkoviště, výstavba, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrast: Zatímco v roce 2024 bude v Liberci parkovné za dvojnásobek a jízdenka za 34 Kč :-D Přidávám se na stranu těch, kteří tvrdí, že Šolc je normální ču*ák. Vratislavicím opakovaně doporučuji, aby se odpojili od zku*veného Liberce.

Čtvrtek, 26. října 2023, 00:03Odpovědět

Ve Vratislavicích postavili parkoviště se sedmdesáti místy. Zaparkujete tam zdarma  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.