Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Peeři se v Jablonci osvědčili, město dá na jejich práci víc peněz

Od května letošního roku pracují v ulicích Jablonce tak zvaní peeři, kteří kontaktují děti a mládež potulující se po městě. Za dobu trvání tohoto preventivního programu uskutečnili 1 513 kontaktů s dětmi z cílové skupiny a poskytli 139 služeb.

Vzhledem k úspěšnosti projektu jsme se rozhodli navýšit finanční prostředky tak, aby bylo možné zajistit dva plné úvazky pro peer pracovníky,“ uvedl primátor Jablonce Miloš Vele (ODS). Podle něj na potřebu tohoto projektu opakovaně upozorňoval i Multidisciplinární tým pro mládež.

Projekt se za dobu svého trvání stal nezastupitelným prvkem v preventivním systému práce s mládeží ohroženou sociálně patologickými jevy a sociálním vyloučením,“ konstatoval primátor.

Na činnost peer pracovníků město poskytlo necelých 380 tisíc korun. „Cílem je jejich prostřednictvím navázat kontakt s neorganizovanými skupinami dětí a mládeže, kteří tráví většinu volného času na ulici, vyvolávají konflikty, mají problémy se zákonem nebo narušují veřejný pořádek. Úkolem peer pracovníků v terénu je zjišťovat, proč se tak chovají, navrhovat i organizovat jiné možnosti, jak volný čas trávit,“ vysvětlila již dříve Jana Hamplová (Starostové pro LK), jablonecká náměstkyně pro oblast humanitní.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky peer program, prevence, město, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peeři se v Jablonci osvědčili, město dá na jejich práci víc peněz  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.