Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Muž zaútočil na zdravotníky urgentu nemocnice. Zdemoloval zařízení a ohrožoval i další pacienty

Nepříjemný zážitek mají za sebou pracovníci i pacienti urgentního příjmu Krajské nemocnice v Liberci (KNL). Jeden z pacientů, který zde byl ošetřován, začal znenadání demolovat zařízení a ohrožovat všechny přítomné. Zarazila ho až ochranka nemocnice a přivolaná policie.

Událost se odehrála v sobotu 4. listopadu v dopoledních hodinách a celou zachytily bezpečnostní kamery. Muž pobíhá po ordinaci a chodbách urgentu, strhává závěsy, rozbíjí skleněné výplně a snaží se ničit vše, co mu stojí v cestě. Zaměstnanci příjmu mu ustupují z cesty, zavírají se a doslova schovávají všechny čekající pacienty z chodeb.

Muže přivezli na urgentní příjem liberecké nemocnice z venku podchlazeného, po ošetření lékařem se během několika málo minut zvedl a začal řvát a řádit. Pronásledoval přitom staničního záchranáře se slovy, že ho chce zabít. „Když se na vás řítí člověk, dívá se na vás, v očích má smrt a řve, že vás chce zabít, máte strach,“ popsal pro TV Nova Zdeněk Jindříšek, staniční zdravotnický záchranář KNL.

Agresora, který má být údajně závislý na pervitinu nejprve zastrašil člen ochranky paralyzérem a následně zpacifikovala přivolaná hlídka policie. Putoval na psychiatrii.

Není to poprvé, co museli zdravotníci urgentního příjmu podobnému útoku čelit, naopak jejich počet spíše stoupá.

Takových případů je celá řada a každý kdo tady pracuje, jichž zažil dost. Všechny spojuje, že pacient je agresivní, ať už verbálně nebo fyzicky,“ popsal již dříve pro Drbnu staniční zdravotní záchranář Jindříšek.

Opilci ničí urgent nemocnice a napadají záchranáře. Situace je čím dál horší

Urgentní oddělení liberecké nemocnice čelí obrovskému náporu opilých pacientů. Běžně jich tady za rok ošetří kolem osmi set až tisíce, ovšem letos v létě se dostali již na dvojnásobná čísla. Opilí pacienti jsou ale velkým problémem, ničí totiž...

Napadení mají na urgentním oddělení za rok několik, je to tak kolem patnácti skutečně mimořádných událostí. Zdravotníkům v kritických případech pomáhá tak zvané Rescue čipy, jimiž mohou bleskově přivolat pomoc. Pravidelně také absolvují cvičení, v nichž simulují podobné situace a učí se, jak jim čelit.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky urgentní příjem, útok, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

No co? Volič Námořních lupičů při projevu svých práv a svobod... :-D

Úterý, 7. listopadu 2023, 08:47Odpovědět

VIDEO: Muž zaútočil na zdravotníky urgentu nemocnice. Zdemoloval zařízení a ohrožoval i další pacienty  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.