Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Turnov chce pro své dětské rehabilitační centrum novou budovu

Novou budovu chce postavit Turnov pro své dětské rehabilitační centrum, které má ve společném areálu se speciální MŠ a ZŠ Sluníčko v ulici Kosmonautů. Vyřešit tím chce nedostatečnou kapacitu pro dětské centrum i školku.

Zatím jde o záměr, náklady na výstavbu starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok) odhaduje na 50 až 60 milionů korun. Podle něj se zatím nedá odhadnout, kdy by výstavba mohla začít.

Je tam strašně moc neznámých. V tuto chvíli zadáme teprve architektonickou studii," řekl starosta.

Projekt nese název Dětské centrum Stonožka, což má symbolizovat více než 100 nohou dětí, které v centru každoročně absolvují rehabilitací. „Dětské centrum se stará o rehabilitaci dětí s těžkým hendikepem, mentálním, fyzickým anebo se také stará o děti, který mají nějakou pohybovou vadu, špatné držení páteře, ploché nohy anebo jsou přetrénovaný ze sportovních aktivit," řekl starosta. Ročně do zařízení dochází kolem 260 dětí z regionu, z čehož přes 40 jsou žáci ze speciální školy, která je určená pro vzdělávání dětí s těžkým a hlubokým mentálním postižením, přidruženými vadami a autismem.

Dětské rehabilitační centrum zatím využívá ze čtvrtinu budovu, kde je mateřská škola. Pro obě instituce jsou současné prostory nedostatečné. Proto chtějí podle starosty pro dětské centrum postavit v tomto areálu novou budovu, která by byla se základní školou propojená krčkem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dětské rehabilitační centrum Turnov

Štítky ČR, správa, zdraví, školy, sociální, stavby, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov chce pro své dětské rehabilitační centrum novou budovu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.