Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město prověří semafory na Palackého ulici v Jablonci. Stěžují si řidiči i chodci

Zbytečné dlouhé stání na červenou ve večerních či nočních hodinách, kdy je silnice téměř bez aut. Anebo naopak nemožnost vozovku přejít, pokud jsou semafory vypnuté. I takové argumenty zaznívají na jedné straně od řidičů, na straně druhé od chodců, na adresu semaforů, které řídí provoz na Palackého ulici v Jablonci nad Nisou, u přehrady. Město jejich funkčnost nyní prověří.

Často se mi stává, že uvíznu v koloně, která je pak dlouhá i mnoho metrů, a to jen proto, že svítí červená. Přitom ani není špička nebo hustý provoz. Přijde mi, že jsou nějak divné nastavené,“ míní řidička Lenka Zlámalová z Jablonce a dodává: „A není to ojedinělé, jezdím po Palackého často.“

Město nejen na základě podnětů od lidí funkčnost semaforů prověří. Zaměří se nejen na správnou návaznost, ale i elektronický systém, který v noci zastavuje rychle jedoucí vozidla.

Kontrolu si vyžádal primátor na základě připomínek občanů, kteří se po městě pohybují v různých časech, a to nejen v běžném denním provozu, ale i v noci. Samozřejmě neméně důležitým důvodem je zajištění bezpečnosti,“ poznamenala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Konkrétně ulice Palackého projde důkladnou zkouškou zejména v nočním provozu. Ke sledování též využijeme městský kamerový systém a pokud ten ukáže, že semafory zastavují vozidla bezdůvodně, budeme je reklamovat,“ řekl jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

Semafory byly nějakou dobu vypnuté a z řad řidičů přišly podněty, aby tak již zůstaly. Druhou skupinou diskutujících byli chodci, kteří si naopak stěžovali na nebezpečí, jež vypnuté světelné zařízení skýtá. „Semafory jsou zde nejen pro řízení provozu, ale hlavně pro bezpečnost chodců,“ dodal Vele.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky semafory, kontrola, provoz, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kocour Harry

Páni radní tam nejezdí??

Pátek, 10. listopadu 2023, 05:58Odpovědět

Město prověří semafory na Palackého ulici v Jablonci. Stěžují si řidiči i chodci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.