Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájem o kotlíkové dotace trvá, získat je můžete až do srpna příštího roku

Na výměny kotlů dostanou žadatelé o tak zvané kotlíkové dotace dalších více než sedm milionů korun. O příspěvek na výměnu starých kotlů mohou lidé žádat už popáté a zájem stále setrvává. Nyní bude rozděleno na příspěvcích 7.320 tisíc korun.

Cílem projektu je finančně podpořit výměnu nevyhovujících spalovacích zdrojů na pevná paliva na území regionu. V současnosti bylo schváleno dalších 44 žádostí.

Jsem rád, že se postupně dostává na další zájemce o výměnu starých kotlů za nové zdroje vytápění. Podporu na výměnu zdroje tepla v objektu je možno poskytnout pouze v případě, kdy je stávající objekt vytápěn kotlem na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňujícím minimálně třídu 3 podle normy ČSN EN 303-5,“ vysvětlil Jiří Ulvr (Starostové pro LK), člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Zájemci mají možnost žádat o příspěvek na nákup nového kotle až do srpna roku 2024. „Pro žadatele je na výměnu topných zařízení připraveno celkem 60.961.860,46 korun. Projekt je financován z Operačního programu Životní prostředí 2021–2027,“ doplnila Anna Vašková z tiskového oddělení Krajského úřadu Libereckého kraje.

První kolo kotlíkových dotací odstartovalo již v roce 2015, skončit má podpora v roce 2026, do kdy se budou příspěvky vyplácet. Schválena byla dosud výměna celkem 5.109 kotlů. Na Kotlíkové dotace bylo vyčleněno 648,5 milionu korun, kdy 583 milionů přišlo pro Liberecký kraj ze zmíněného operačního programu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kotlíkové dotace, kotle, výměna, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o kotlíkové dotace trvá, získat je můžete až do srpna příštího roku  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.