Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vratislavice se snad konečně dočkají supermarketu. Místo už je připravené

Lidé ve Vratislavicích se snad již v dohledné době dočkají většího obchodu. Prodejna má vyrůst u Tanvaldské ulice, v docházkové vzdálenosti od tramvajové zastávky u kostela. Prodejnu zde má otevřít řetězec Billa.

Aktuálně je situace taková, že si všichni přejeme ve Vratislavicích supermarket, ale není plně v naší moci to ovlivnit,“ konstatuje starosta Vratislavic Lukáš Pohanka (Starostové pro LK).

Jeho slova potvrzují i zdejší obyvatelé. „Už několik let se slibuje místním lidem obchod a skutek utek. Na celé Vratislavice je zde na sídlišti malý předražený obchod a vietnamská prodejna. Dále pak několik dalších předražených vietnamských obchodů po celých Vratislavicích,“ říká například paní Marta z Vratislavic.

Nyní se ale snad již blýská na lepší časy, protože by u Tanvaldské ulice měl postavit supermarket řetězec Billa. „Podle informací, které mám k dispozici mají pravomocné stavební povolení, ale není stále dokončeno stavební řízení. Až ho získají, nic zásadního ve stavbě ochodu stát už nebude,“ podotkl starosta.

Pozemek, na němž má jednopodlažní prodejna i s padesáti parkovacími místy pro zákazníky stát, má pronajatý firma Traxial Group, která má již s obchodním řetězcem dohodu o tom, že právě zde bude obchod postavený. Až se tedy podaří vypořádat všechny připomínky účastníků stavebního řízení, nestojí stavbě již nic v cestě.

Chybějící větší prodejnu vnímám jako problém, protože přece jen u nás žije skoro 9 tisíc obyvatel a pokud chtějí pořídit větší nákup, musí odjet mimo náš katastr. A u lidí, kteří nemají k dispozici auto, je to ještě o to větší komplikace,“ podotýká Pohanka.

O stavbě supermarketu ve Vratislavicích se hovoří už někdy od roku 2010. Tehdy byl ale problém zástupce obchodních řetězců přesvědčit, aby něco postavili ve Vratislavicích, neboť na městskou část nahlíželi jako na další libereckou čtvrť. A v přepočtu na počet obyvatel je v Liberci prodej hodně.

Vratislavickým se nakonec podařilo přesvědčit zástupce Tesca, aby zde prodejnu postavili. K dispozici byl pozemek, pravomocná již byla i stavební povolení a mělo se začít stavět. Ovšem v roce 2012 Tesco přehodnotilo strategii a zastavilo výstavbu všechno nových projektů v celé České republice, a tak měly smůlu i Vratislavice. Před třemi lety od Tesca koupila pozemek společnost Traxial Group, která má nyní dohodu s Billou na stavbu obchodu a vyřizuje všechna potřebná povolení.  

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky prodejna, výstavba, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavice se snad konečně dočkají supermarketu. Místo už je připravené  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.