Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Staleté památné stromy v Jablonci prošly omlazovací kůrou

Hned tři památné stromy na různých místech Jablonce nad Nisou prošly ošetřením. Jeho cílem je zajistit jejich dlouhou životnost a podpořit jejich dobrou kondici.

Za jejich ošetření oddělení zaplatilo město přes sto tisíc korun, přičemž téměř polovinu nákladů činila dotace z fondu Libereckého kraje.

Všichni velikáni rostou na území města už stovky let. „Podařilo se ošetřit zhruba 200 let starý památný dub ve Mšeně v ulici U Kostela, Lípu Svobody, kterou vysadili skauti v květnu roku 1946 na Horním náměstí, a do třetice i památnou lípu na křižovatce Horské a Zelené ulice. Ve všech případech na stromech pracoval znalec v oboru a dopřál tak památným dřevinám nový šat i další dlouhá léta,“ řekla Lucie Vavrušková z oddělení životního prostředí a státní památkové péče jabloneckého magistrátu.

Památné stromy patří mezi významné prvky kulturní krajiny, staré stromy byly chráněné od nepaměti, a tak se o ně pečuje i nadále. „Věříme, že nejen tyto tři ošetřené památné stromy budou obdivovat i děti našich dětí,“ uzavírá Vavrušková.    

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky památné stromy, ošetření, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staleté památné stromy v Jablonci prošly omlazovací kůrou  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.