Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec asi přispěje deseti sportovním klubům na zvýšené náklady

Liberec zřejmě přispěje deseti sportovním klubům na pokrytí zvýšených nákladů za nájmy a energie. Narostly jim meziročně minimálně o 40 procent, splnily tak podmínky speciálního dotačního programu, který město letos vyhlásilo.

Příspěvek pro ně ale ještě musí schválit zastupitelstvo. Pokud se tak stane, podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) mezi žadatele rozdělí skoro 3,2 milionu korun.

Jedná se o dotaci, která má pomoci těm sportovním klubům a spolkům, které byly nejvíce zasaženy nárůstem cen energií a nájmů. Jde o mimořádný titul, na který jsme měli vyčleněnou částku více jak šest milionů korun," řekl náměstek. Nevyčerpané peníze z tohoto programu podle něj převedou do příštího roku. „Využijeme je opět v rámci v rámci sportovních dotací," dodal.

Z deseti žadatelů, kteří splnili podmínky tohoto dotačního programu, by nejvíce peněz měl dostat mládežnický oddíl hokejových Bílých Tygrů. Žádá o maximální možný příspěvek milion korun. Klub v žádosti uvedl, že mu nájemné stouplo o 85 procent, což jsou skoro tři miliony korun. Dokonce na dvojnásobek stouply náklady za energie Libereckému tenisovému klubu, který by měl získat 810.000 korun. A bezmála osmdesátiprocentní nárůst na nájemném vykázal krasobruslařský klub Variace Liberec, který žádá o více než 400.000 korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, energie, sporty, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec asi přispěje deseti sportovním klubům na zvýšené náklady  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.