Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Krajský soud v Hradci Králové potrestal vraždu na Semilsku. Muž dostal 17 let

Krajský soud v Hradci Králové vyměřil šestapadesátiletému muži za vraždu a za zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí 17 let vězení. Kromě toho má pozůstalým uhradit za nemajetkovou újmu dohromady přes 4,8 milionu korun. Podle spisu dlouhodobě psychicky i fyzicky týral svoji manželku, jeho jednání se stupňovalo až vyvrcholilo vraždou ženy, se kterou žil v rodinném domě na Semilsku. Rozsudek není pravomocný. Muži hrozilo až 18 let vězení.

Obžalovaný vinu odmítl, k oběma skutkům se staví tak, že týraným byl naopak on, protože celá rodina mu ubližovala. Proti rozsudku se na místě odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu.

Sedmapadesátiletá žena byla podle obžaloby zavražděna 21. února večer. Pachatel podle spisu opakovaně poškozenou bodl nožem s čepelí dlouhou 20 až 22 centimetrů. Státní zástupce na adresu obžalovaného uvedl, že manželku pobodal brutálním způsobem. "Způsobil jí sedm bodnořezných ran, na následky toho vykrvácela," řekl státní zástupce Milan Vacek.

Obžaloba viní muže, že ženu ubodal nožem nedaleko domu, v němž bydleli. V té době byl soudně vykázán ze společné domácnosti kvůli domácímu násilí. Obžalovaný u soudu řekl, že v kritický den večer se s manželkou náhodou potkal na ulici, chtěl si s ní promluvit, byl opilý. "Přísahám, že jsem ji nezabil," řekl soudu.

Obžalovaný podle spisu svou manželku týral od roku 2014. Například jí zakazoval kontakty s přáteli, neustále kontroloval, kde je, s kým je v osobním i telefonickém kontaktu a nedůvodně ji obviňoval z nevěry.

Krajský soud v Hradci Králové se případem zabýval, přestože se stal na Semilsku v Libereckém kraji. Do působnosti hradeckého krajského soudu totiž spadají kromě Královéhradeckého a Pardubického kraje také okresy Semily v Libereckém kraji a Havlíčkův Brod na Vysočině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, soud, vražda, Semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud v Hradci Králové potrestal vraždu na Semilsku. Muž dostal 17 let  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.