Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec uzavře dohodu s firmou, jež chce postavit 33 bytů pod Ještědem

Liberec se domluvil na spolupráci s firmou Dolcevita Ještědská Apartments, která chce pod Ještědem postavit 33 bytů. Firma se zavázala, že na veřejnou infrastrukturu vydá 2,2 milionu korun. Dohodu schválili zastupitelé města.

Náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj) uvedl, že peníze se částečně použijí na vybudování kanalizace, která je v této části města potřeba, či na vybudování zastávky MHD. „V souvislosti s touto investicí investor rovněž vybuduje světelnou signalizaci," dodal Janďourek.

Rozlehlý objekt s třemi nadzemními podlažími a podzemními garážemi chce developer postavit na pozemcích, které jsou pod točnou tramvajové tratě v Horním Hanychově a pod lyžařským areálem. Smlouvu o spolupráci s ním město uzavřelo na základě zásad, které má platné od loňského roku. Podle nich město investorům poskytuje součinnost při realizaci jejich záměru pod podmínkou, že přispějí na veřejnou infrastrukturu.

Na základě těchto zásad město už dříve podle Janďourka uzavřelo šest jiných smluv, v nichž se developeři zavázali vydat na veřejnou infrastrukturu 15,4 milionu korun. „V současné době máme rozpracováno 41 smluv nebo spíše jednáme s 41 subjekty," dodal náměstek.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, byty, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec uzavře dohodu s firmou, jež chce postavit 33 bytů pod Ještědem  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.