Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec o uzavřenou pobočku pošty ve Vesci nemá zájem, důvodem je cena

Liberec se nepřihlásil do elektronické aukce, v níž Česká pošta prodává budovu uzavřené pobočky ve čtvrti Vesec na okraji stotisícového města. Za nepřiměřenou považuje radnice cenu, vyvolávací je ve výši 8,7 milionu korun.

Podle našeho úsudku to je drahé," řekl náměstek Adam Lenert (ANO). Osobně míní, že odpovídající cena by měla být o třetinu až polovinu nižší.

Pošta prodává objekt, který stojí ve Vesci u hlavní silnice vedle základní školy. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je kromě domu i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je její stav zachovalý.

Termín pro přihlášení do aukce už vypršel. Mluvčí pošty Ivo Vysoudil sdělil, že s ohledem na probíhající soutěž nelze sdělit, kolik zájemců se přihlásilo. Aukce se uskuteční v příštím týdnu.

V krajském městě uzavřela Česká pošta od 1. července polovinu z 12 poboček včetně druhé největší v OC Globus, kde ale byla pošta v pronájmu. Liberec už dříve avizoval, že má zájem získat budovy uzavřených poboček v České ulici ve Vesci, ve Švermově ulici na Františkově a u Vápenky. Podle Lenerta se na tom nic nemění, rozhodující ale bude vždy cena. „Máme zájem, ale musíme vždycky zhodnotit stav a cenu. A když to srovnáte třeba za kolik jsme koupili dům Na Žižkově, tak prostě ten Vesec vyšel draho," dodal náměstek. Za obytný dům s šesti byty v ulici Na Žižkově, který je v dobrém stavu, město zaplatilo před čtvrt rokem 12,5 milionu korun. Koupilo ho od soukromého vlastníka.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, pošta, správa, reality, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Karalová

Cena za tuto budovu je přehnaná. Stav budovy tomu neodpovídá. Sklep je mokrý a zatuchlý, v bytech dřevěná okna která buď nejdou už otevřít nebo zase profukují. Staré koupelny v bytech..prostě vše je třeba nejdříve řádně opravit, pošta do této budovy nic v rámci oprav nedala.

Pondělí, 4. prosince 2023, 13:17Odpovědět

Libor Burian

To víte, v bendostànu musí být má plný krmelec a koryta pro vedení,držhubné pro komise, soudruhy soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů kteří si rozdávají metály. Filmy Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava22, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Devadesátky, citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...(-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, dotace, fijalové neZiskovky kterých je asi 150000, třetinové mzdy opravdu pracujících lidí, 300 daňových rájařů Pandora, ale kalouskové opět okradou pracující. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Pondělí, 4. prosince 2023, 13:45Odpovědět

Štěpánka Kašparová

Město by mělo budovu koupit!! Už proto, že je právě v sousedství se školou, může tam být centrum volnočasových aktivit, nejen pro zdravé děti, ale pro děti " jinaké" , např. děti s PAS a jinými neurovývojovými poruchami, které místo pro jakékoli aktivity nemají vůbec! Rovněž by tam mohly být právě startovací byty mladé dospělé s PAS, soc. služba, nebo chráněné bydlení! Jéžiškote přátelé, je toho málo, co město by mělo řešit a neřeší? Stále si stěžují, že není kde, tak tady to je na stříbrném odnosu!! Všechny volné prostory jsou zabrané developery na byty za miliony! Na děti jiné s duševním onemocněním či na vozíku, co budou dospělé, a rodiče se později nemohou o ně už starat, myslí málokdo!

Pondělí, 4. prosince 2023, 09:46Odpovědět

Libor Burian

Podle těch šesti bytů jinde je to za dva byty v tomto domě mínus čtyři miliony, pozemek, zahrada, možná nikdo nepřihodí. Proč se pro info nepřihlásit ? Pokud je to poctivé... O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Neděle, 3. prosince 2023, 16:19Odpovědět

Liberec o uzavřenou pobočku pošty ve Vesci nemá zájem, důvodem je cena  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.