Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soutěž na opravu bazénu v Liberci byla znovu prodloužena, termín vyprší v únoru

Liberec kvůli změně zadávacích podmínek znovu prodloužil termín pro podávání nabídek na miliardovou rekonstrukci městského bazénu. Veřejná zakázka tak potrvá až do začátku února příštího roku.

Svoji první miliardovou zakázku stotisícový Liberec zveřejnil ve věstníku 19. července s tím, že soutěž skončí za 60 dnů. Termín ale radnice několikrát posunula kvůli dotazům firem a změnám zadávacích podmínek. Na základě úterního rozhodnutí radních soutěž potrvá o dalších 45 dnů déle, tedy do 6. února. Důvodem prodloužení je podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) námitka jednoho ze zájemců o zakázku.

Abychom vyšli vstříc námitce a zabránili tak podání k ÚOHSu, tak jsme drobným způsobem doupravili zadávací dokumentaci," řekl Židek. Námitka se podle něj týkala kvalifikace pozice bazénového technologa. „Ze zadávací dokumentace vypadlo, že bazénový technolog musí být autorizovaný inženýr. To znamená může jít o standardního technologa, který má ale zkušenosti, které tam byly požadované," uvedl náměstek. Podle něj zmírnili také podmínky pro zajištění pozic tří techniků pro různé technologie. „Pokud někdo nebude mít tyto tři pozice jednotlivě, může je dodat jedním člověkem, který splňuje všechny požadavky těch tří pozic," dodal Židek.

Nejistota ohledně toho, kdy soutěž skončí, přiměla radnici už dříve, aby oddálila termín uzavření bazénu. Původně měl být mimo provoz od začátku ledna příštího roku, aktuálně to vypadá, že bude otevřený až o čtvrt roku déle. „V tuto chvíli platí to, co jsme říkali minule. To znamená bazén by měl běžet do konce března," řekl Židek. Případné další prodloužení provozu podle něj už ale nezávisí jenom na vypsané zakázce na rekonstrukci bazénu, ale také na tom, kdy začne liberecká teplárna s modernizací své rozvodné sítě v rámci projektu GreenNet II. Práce na výměně parovodu za horkovod by v oblasti, kde je plavecký stadion, měly začít v dubnu. „Ve chvíli, kdy nebude dodávka tepla, nemůže fungovat bazén," dodal náměstek.

Bazén čeká zhruba dvouletá odstávka, uzavřený bude po celou dobu rekonstrukce. Zájem o něj je v posledních letech nadprůměrný. Loni měl 490.000 návštěvníků a letos se již na konci listopadu dostal nad hranici půl milionu lidí. V plaveckém stadionu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Bazén čeká i výrazná přestavba, kterou ale část opozice kritizuje. Zvolený postup modernizace považuje za zbytečně nákladný.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Liberec, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Soutěž na opravu bazénu v Liberci byla znovu prodloužena, termín vyprší v únoru  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.