Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lyžařskou sezonu zahájí další areály v Libereckém kraji

V Libereckém kraji zahájí tento týden sezonu další skiareály. Dosud bylo možné lyžovat jen na Ještědu v Liberci, přidají se střediska v Jizerských horách i západní části Krkonoš, vyplývá z informací od provozovatelů skiareálů.

Ještěd v Liberci přivítal první lyžaře o minulém víkendu, ode dneška je v každodenním provozu. Zatím tam mají lyžaři k dispozici páteřní, 1,5 kilometru dlouhou, sjezdovku Nová Skalka. „Je krásně zasněžená," řekl ředitel areálu Radek Chalupa.

Na sociálních sítích čelil ještědský areál kritice kvůli tomu, že o minulém víkendu sjezdovku zasněžoval i v době, kdy tam zároveň pustil lyžaře. „Ani my jsme z toho neměli radost. Ale museli jsme zasněžování spustit, teploty byly příhodné a nám by pak ten sníh na Skalce chyběl," uvedl Chalupa. Nyní už podle něj děla na této sjezdovce nemají. „Začali jsme se stěhováním kanonů na Pláně. Jak budou příhodné teploty, tak začneme zasněžovat tam," dodal.

Z dalších areálů v kraji dnes zahájil provoz areál v Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Na červené a modré sjezdovce tam leží zhruba půl metru sněhu, lyžaři mají k dispozici zhruba 1,4 kilometru tratí.

Na víkend se přidají i další skiareály v kraji. Sezonu zahájí i největší, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. V provozu bude spodní část areálu, lanovka Horní Domky, vlek Kaprun II a k nim přilehlé sjezdovky. „Podmínky jsou ideální, máme zasněžený celý spodek, průměrná výška sněhu je 60 centimetrů," uvedl provozní ředitel skiareálu Filip Braun.

V západní části Krkonoš budou o víkendu otevřená i střediska v Harrachově, Pasekách nad Jizerou, Vítkovicích či na Benecku. Ze tří největších středisek Jizerských hor, které provozuje společnost Ski bižu, bude o víkendu pro lyžaře dostupný jen Severák v Hraběticích. „Otevřený bude celý sever," uvedl za Ski bižu Pavel Bažant. Provoz na Tanvaldském Špičáku chtějí podle něj zahájit 16. prosince a ve fázi příprav je i spuštění areálu v Bedřichově.

Zatím velmi dobré podmínky jsou i pro běžkaře. Upravené tratě mají nejen v Jizerských horách a Krkonoších, ale okruhy jsou i přímo v některých městech - v Liberci, Jablonci nad Nisou či Jilemnici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařskou sezonu zahájí další areály v Libereckém kraji  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.